Vučić pred skup „Srbija nade“: „Poslednje pripreme“ kao i uvek, i večeras jedemo sendviče 1Foto: Screenshot/Instagram @avucic

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da večeras zajedno sa članovima te stranke vrši „poslednje pripreme“ za skup „Srbija nade“ koji je za petak zakazan u Beogradu.

„Skup na kome ćemo pokušati da ujedinimo Srbiju i da pokažemo da Srbija ima budućnost, da u nju verujemo i da ćemo za nju da se izborimo“, rekao je Vučić u video obraćanju na Instagramu i dodao da veruje da će skup biti „veliki“.

Na snimku se sa Vučićem mogu videti i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, kao i članovi Predsedništva te stranke Luka Petrović i Damir Zobenica.

„Poslednje pripreme za, mi verujemo, veliki skup ‘Srbija nade’. Naravno, kao i uvek, i večeras jedemo sendviče“, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je dodao i da mu se čini da se četiri ili pet godina nisu okupili na taj način da „u kasne sate“ dogovaraju stranačke stvari.

„Onima koji kažu da smo propali, da li smo propali – videćemo, narod će o tome da odluči“, rekao je Vučić.

SNS je večeras saopštila da će skup „Srbija nade“ biti održan u petak, 26. maja u 19 časova ispred Skupštine Srbije u Beogradu i pozvala „sve ljude dobre volje“ da dođu na njega, tvrdeći da će to biti „najveći skup u istoriji Srbije“.

Vučić je ranije najavljivao da će tokom obraćanja na tom skupu govoriti o mogućim ostavkama u Vladi Srbije i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima pre kraja godine.

Mediji su prethodnih dana pisali o više navodnih primera pritisaka na zaposlene u javnim preduzećima i drugim institucijama i „kvotama“, odnosno obaveznom prisustvu tom skupu.

Opozicione stranke i nevladine organizacije više puta su pozvale Vučića da otkaže taj skup, uz ocenu da se njime prave još veće podele u društvu, u osetljivom trenutku nakon dva masovna ubistva u kojima je 18 osoba izgubilo život, a više od 20 povređeno.

U Srbiji su prethodna dva petka održani protesti „Srbija protiv nasilja“, na koje su pozivale proevropske opozicione stranke, a novi skup zakazan je za subotu, 27. maj.

Za 27. maj zakazana je i izborna skupština SNS-a, nakon koje Vučić, kako je više puta najavio, najverovatnije više neće biti predsednik te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari