Vučić premijeru Australije: Čemu iživljavanje nad Novakom (VIDEO) 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na najnovija dešavanja u vezi sa slučajem tenisera Novaka Đokovića u Australiji, izjavio je „da smo se suočili sa velikim pritiscima“ i pozvao premijera Australije da se prestane sa „iživljavanjem nad teniserom, njegovom porodicom i srpskom nacijom“.

„Poštovani građani, suočeni smo sa mnogo problema, sa pritiscima iz dela sveta, ali ono što nam nikada nisu uspeli da oduzmu, to je naše srce, ponos i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu i ne zato što me zanima dobijanje političkih poena, već zato što su napadi i pritisci na Novaka Đokovića, državljanina Srbije iz nama nepoznatih razloga dostigli takve razmere da je nemoguće za mene da se ne oglasim“, naveo je u video poruci Vučić na društvenoj mreži Instagram.

Vučič navodi da se oglasio nakon što je odluku o ukidanju vize Đokoviću pozdravio premijer Australije.

„Verovatno ni reč ne bih rekao da posle ponovljene odluke da se ukine viza Đokoviću, da se nije oglasio i premijer Australije i pozdravio tu odluku. Začuđen sam zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti a nakon sudskih odluka. Time su nam samo pokazali kako kod njih izgleda nezavisno pravosuđe. Ja bih se ovde vratio na moralno pitanje. Ako ste hteli Novaku da zabranite da po deseti put osvoji titulu, zašto mu odmah niste rekli da ne može da dobije vizu i zašto ga niste vratili odmah“, upitao je Vučić.

On je poručio da će se Srbija boriti za Đokovića i da bilo kakva odluka u vezi sa njim, neće promeniti „sud našeg naroda o narodu Australije, ali i o Novaku Đokoviću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari