Vučić: Pretnje sankcijama govore kako nas tretiraju

Ostavite komentar


    1. Srbija trpi veliku nepravdu i samo.se od nas trazi ispunjenje nekih uslova a od Pristine nista. To je sramota.

      1. Zato sto nista ne cujete, cak i ne slushate. Kad vas mazne po ushima cudite se sta vas je snashlo. Samo sto ce se Dacic opet izvuci.

        1. Pa nemoj bez potrebe da im guras prst u oko, kad već i sam znaš, da mašes praznim pištoljem. Otvori pred narodom karte, blefiranjem si sve već prokockao.

      2. Pa nisu Ameri Marko Đurić . Pa na sveku tvoju istorijsku aplauz

  1. Velika je nepravda ucinjena nasoj zemlji. Cini se mnogo toga, da se malo poboljsa nasa pozicija u pregovori a. Albanci ih ne zele i sve cine kako bi se Srbi opet pokazali kao losi momci. Nece ni to trajati doveka. Bicemo strpljivi i mudri

    1. Sankcije uvedene 1992. još uvek nisu ukinute, samo su suspendovane, tako da ni rusija ni kina ne mogu staviti veto na odluku da zapad ponovo aktivira sankcije Srbiji.

  2. Jedan visoki americki zvanicnik,na pregovorima u Dajtonu,kada je se povela rec o Kosovu,Milosevic je odbio americki predlog da Kosovo dobije siroku autonomiju(„vise od autonomije manje od nezavisnosti“,)pod uslovom da se povuku policijske snage sa Kosova i prekine teror nad civilnim stanovnistvom,odgovorio:Odbijanjem ovog balansiranog i opste prihvatljivog predloga,nevolje za Srbiju ce tek da dodju“.Isto se ponavlja i sa Vucicem,odbijanjem da prizna Kosovo,Vucic uvaljuje Srbiju u jos vece nevolje.

    1. Potpuno ispravno. Samo sto u Srbiji Milosevic i Seselj jos nisu umrli.
      Tu su Dacic i Vucic da ih naslede -sa istom ikonografijom i slicnim pricama o ugrozenosti srba svuda naokolo….

  3. Ha,ha,ha… vidi ovog lazova. Pa zar ti ne rece kako imas prijatelje svuda po svetu i kako Srbija nije bila nikad uvazenija nego sada.

    1. A sad se “prijatelji“ naljutili što je samo malo pomazio S400, i divio mu se? Podseća me na mog druga iz vojske Ljutolija, koji se neizmerno divio minobacaču: “ Eh da mi je jedan ovakav kod kuće, ispalim minu, od zidova oko kuće, niko od komšija ne zna odakle je došla, a ja igram šotu u dvorištu“…

  4. Vučić prejudicira ishod razgovora sa Palmerom. Govori o uvodjenje sankcija a zna da bi, u slučaju njihovog uvodjenja, Srbija bila zemlja staraca, jer bi sve što je kadro da radi izašlo iz zemlje. Možda će studenti moći da daju odgovor kada će se ova agonija zaustaviti.

  5. Ne kako nas tretiraju,već kako tebe tretiraju.Očigledno je da se retorika promenila i zaoštrila,duge praze priče,sastanci bez cilja,nikakvi pomaci,prvo jedni imaju izbore pa šest meseci formiraju vladu,pa onda drugi isto tako,obećanja,obećanja,pa vatanje krivine,pa lov u propustima Eu…izgleda da dolazi kraj?Jezik je jasan i razumljiv,poruke jasne,više neće biti mrdanja,nema više hoću-neću,to smo videli i kod Miloševića(a završilo se kako se završilo i stara je istina što duže traje,sve je gore,najbolji je bio prvi predlog).A mi mislimo da je to igra i diplomatija:On je naš zet,i odakle ti žena,odatle si i ti.

    1. Dragane, oni odlicno tretiraju srpske vlastodrsce, ali narod tretiraju kao obolelu stoku. Milosevic i sva ova klika, koja je 30 godina na vlasti, svakog dana su bogatiji za bar 10.000 evra. Mozda ste zaboravili price i slike koje su kruzile krajem osamdesetih, kako „nas predsednik zivi u stanu i vozi se u Vektri“, i Karica sa kosuljom manjom za dva broja pored njegovog automobila „za svaku priliku“, Zastave 101 poli. Par godina kasnije, u vreme najzescih sankcija obojica su zivela u vilama na Dedinju i obojica su se vozila u Mercedesovim tenkovima prvi u Dicke Daimler-u, a drugi u Maibach-u. Dvorska svita, ciji pojedinci nisu imali ni za trotinet ili polovan bicikl, usunjala se u dzipove, BMW, Audi, Mercedes. Tako je i poslednjih sedam godina, narod sve gladniji, oni sve vise zadrigli. Kriju mesine ispod Kitonovih, Ceruttijevih i Bossovih odela. Pogotovo obozavaju odela ovog poslednjeg, najpoznatijeg Hitlerovog modnog kreatora.. Na kraju na pitanje ko nam je kriv-sledi logican odgovor-mi, i niko drugi osim nas.

  6. On treba tom Palmeru kad ga vidi da opali jednu pravu samarcinu. Onako kao sto je svojevremeno Sekularac opaucio sudiju a Bastac isto obecao Vesicu. Jest da ne bi bas bilo diplomatski ali bar bi se nesto promenilo u uvek istom i bez kraja pricanju jednog te istog. A Rusi bi trebali da imaju jednu stalnu izlozbenu postavku,…. dole, blizu Bondstila….

    1. Ti si “veliké diplomata”moj radikalu.Zbog takvih,tu smo gde smo.Nigde a
      nismo i niko.Samarati,tuci,ubiti.Da li je moguce da Srbija ima toliko zombi
      ja?Moguce je,vidí se.

    1. Pa kad birate radikale. Secate se onoga „sedi jedan“ ?? E to bezumlje i ludilo vam se polako vraca na usta. Oterali ste pristojne lljude i mislili da mozete u Evropu sa Djukom, Jorgovankom i Maricem. Nece to ici bas tako lako..

  7. Srbija nije ono sto je bila pre! Sada je mnogo jaca nego sto misle! Ne mogu da nas ucenjuju!

    1. Prepali se od vas botova-bezmozgasa? Srbija nije kao sto je bila za vreme Milosevica, sada I’ma ludaka za predsednika i gomilu nepismenih budaletina? Jos malo ce vam prica bajke i pesmice za laku noc, sto je obecao psiho morace da ispuni? Nema kud, manipulacije i lazi prolaze ovde kod polupismenu bulumentu a kod belosvetske bitange sigurno ne, manji je pokakanko od mahovog zrna?

    2. Kada Srbija pokupi sve caure iz ratova “ u kojima nije ucestovala“ odn
      „ratova za mir“ onda ce biti najjace u regionu. Ucenjivanja ce biti dok se taj proces odn skupljanje caura ne zavrsi. U Srbiji on jos traje….

    3. tako je drugarice Ana. Smrt fasizmu, sloboda narodu. Ziveo drug vrhovni vodja. Bolje grob, nego rob…..hahaha, ludilo. „Pazi Mirko metak. Hvala Slavko, spasio si mi zivot.“ Ali, sta ces….dok ima ovaca bit ce i vune. Hvala drugarici Ani za njezin skromni suptilan botovski doprinos.

  8. Idi sad kod Klintona i Sorosa pa se zali lazove jedan!!!
    Mozda i drug Bler moze da ti pomogne??

  9. Pa i ti imaš različite aršine za gradjane čiji si navodni predsednik, deliš ih na sns-ovce i ostale, pa što ne bi i Amerikanci imali kada vide kako se ti odnosiš prema sopstvenom narodu.

  10. Gospodine predsedniče, ne tretiraju tako nas, nego Vas! Ustvari, loše nas, zbog Vas! Zato Vas mi i molimo da nestanete sa ekrana, iz vesti, iz naših života! Bio bi to spas za Srbiju. A, pošto Vi volite Srbiju, ostavićete nas bez Vas?

  11. Dosli racuni na naplatu. Ako Vucic ne zna „kako da resi“ kosovsko pitanje, ima ko zna. Jos ni jednom nismo culi, od njega, plan kojim bi se ovaj galimatijas resio. Culi smo sve, samo ne i resenje. Videli smo i ikonopisane vozove, Aco srbine, spavanje na patosu pod stolom, sva prenemaganja, poklone marve i masina i svu minhauzensku retoriku, ali ne i plan za resenje krize na KiM. Pa Aco SRBINE, ovi koje sad kinjis, dozvolili su ti da Radikalnu stranku preimenujes u SNS, pustili ti politickog „oca“ iz Haga, doveli te na vlast, dozvolili da unistis sve institucije,pokupujes sve medije, rasprodas svu srpsku imovinu, pozajmis para koliko ti treba od MMFa i sve to samo radi jedne stvari. Da priznas ne zavisno Kosovo. Samo Ti znas sta si obecao. Ni S 500 ti nece pomoci jer znaju oni koji su te savetovali, Tony and Bill, kako da te prisile da ispunis obecano. U svemu ovome mi Srbi su ti bili NE VAZNI. Sad se nama obracas kad su ti stavili raklju za vrat. E pa Aco SRBINE, tvojim lazima je dosao kraj. Jedino mi je zao postenih Srba koji stradaju zbog iga i gluposti tvoje vlasti.Oni koji glasaju za propast, zasluzuju sve sto ih snadje.

  12. Da bi gradjani R. Srbije izbegli sankcije sa teskim posledicama , izazvane rusofilstvom sns sekte sa svojim trabantima , stvari su jednostavne
    o Reci Rusima “ spasiba za druzbu „i CIAO ( pardon zbog latinice )
    1 Ostavka predsednika sns sekte zbog konstantnog krsenja Ustava R. Srbije
    2 Slobodni i fer izbori sa slobodnim medijima
    3 Procesuiranje “ mangupa “ iz sns trabantskih redova zbog korupcije , “ muljanja , ugradjivanja , govor i sirenje mrznje
    Jednostavno …a Aco
    PS
    U slucaju ekonomskih sankcija sns sekta sa trabantima nece ih ni osecati , kao sto ih nisu ni osecali za vrema njihove predjasnje vladavine sa Milosevicem , a verujem , zavrsice se kao i sa Milosevicem

    1. Nadam se da se neće završiti kao sa Miloševićem, nego mnogo ozbiljnije, nadam se da ćemo za početak nazidati bar dva nova zatvora, i nspuniti ih sa ovim zlotvorima iz koga neće izaći bar dvadeset godina, i da ćemo im uzeti (vratiti državi) svu imovinu koju su opljačkali od naroda

  13. OBRATITE PAŽNJU NA MOJ KOMENTAR 2017.GOD.!
    Reply

    Slavko Jakovljevic piše:
    15. Februar 2017. u 21:47
    VAPAJ NA SRETENJE !!!
    SRBI IZDAJICA NA SCENI!!! SRBI IDU IZBORI I PONOVO VAS PECAJU NA “BUCKALO”, ZNACI NA POTPUNO PRAZNU UDICU TAKO SE PECAJU SOMOVI!! SRBI NE BUDITE OPET SOMOVI!!! TAJ IZDAJNIK NE OBECAVA SLOBODU MEDIJA U SRBIJI. NE POMINJE DA JE STVORIO ALBANCIMA DRZAVU I POTPUNU RASPRODAJU SRBIJE… ZAR JOS NE PREPOZNAJETE NAJVECEG LAZOVA, LOPOVA I IZDAJICU SRBIJE? MENE MOZE NEKO DA SLAZE SAMO JEDNOM! SRETENJE VAM UPOMOC.
    P:SAJDZO 2017 na Sretenje…
    Reply

    1. Bravo druže Slavko! Sačuvao sam Vaš komentar kao istoriski dokaz da nisu svi Srbi glupi.

  14. Ti si bas umislio da si neki faktor. Kao sto Rusi nisu dozvolili da se NATO oruzje postavi u Ukrajini ili da SAD budu glavni u Siriji, ne daju ni Ameri isto to Rusima ovde. A mi ako hocemo ponovo kroz rat, ekipa na vlasti je u optimalnom sastavu. I nemoj da se vadis na interese Srbije na Kosovu. Tamo postoje samo tvoji interesi. Odose ti drugari na Kosovu, pa vreme je i ti da se sklonis. Ti si doveden sa njihove strane, a oni te radikalske fore, kao sam sa vama a nisam, ne trpe. I nema vise Merkel da te brani, odnos sila se menja, a mislio si da mozes da ih preigras. Naivno Aleksandre, zaista naivno.

  15. Srbija ima kukavicu j izdajnika za predsednika, to je naš problem.
    Ne još dugo, nadamo se.

  16. Bili u pravu ili ne,zar je stvarno iko mislio da niko nece reagovati na nakaradnu politiku Srbije?!?

  17. Sve vreme ja pa ja.Sad od jednom nas tretiraju?S400 je čista glupost, svi znaju da se gadja hidrogenom,aerosolnom ili nuklearnom,pre toga na tebe pošalju iz okruženja par žrtvovanih tomahavk raketa i aviona da potrošiš to što imaš,potom vekovno kajanje.

  18. Pretnje sankcijama govore kako TEBE tretiraju. Nemoj nas da mešaš u tvoje brljotine.

  19. Sankcije uvedene 1992. još uvek nisu ukinute, samo su suspendovane, tako da ni rusija ni kina ne mogu staviti veto na odluku da zapad ponovo aktivira sankcije Srbiji.

  20. Tretiraju nas onako kako treba prijatelje diktatora i haosa u društvu, zna to dobro AV! Nikad dalje od EU i demokratije!

    1. Jedino što nema smisla je da radikalski ratni huškač, omraženi ministar informisanja, i suštinski radikalski ološ bude u prilici da bude premijer i predsednik države. Samo u ovoj n sretnoj državi sa gradjanima kao ci. Sramite se bagro.

  21. Strateški interes je da nabavimo defanzivni PVO sistem S400 koji bi garantovao Srbiji dugoročnu stabilnost na trusnom području Balkana. Cena izražena u milijardama eura jeste velika ali nije nedostižna za državu. Pretpostavljam da se sa rusima može dogovoriti povoljan model kupovine na rate. A što se tiče sankcija i pretnji, koga to više interesuje. NATO je pretio Turskoj pa je ona uredno nabavila ovaj sistem. Ne vidim razlog za histeriju kada navedene zemlje poseduju moćne sisteme ofanzivnog karaktera pa im niko ne drži pridike. Još je smešnija reakcije komšija koji se boje „agresivnih srba“ koji žele defanzivan sistem. To su rakete zemlja vazduh i one nisu namenjene za destrkciju komšijskih gradova već isključivo za eliminaciju neprijateljskih aviona i raketa. Pa ko želi da vas napadne, vašu teritoriju i poredak imate pravo da se branite.

    1. Oooo, uska pameti! Pa niko ne poriče da su to defanzivni sistemi i njihovu svrhu, ali je pitanje šta se postiže sa istima kada na tebe, ne daj Bože, sa velike distance neko lansira desetine i desetine žrtvovanih krstarećih i drugih raketa, bespilotnih letilica,……… šta ćeš ti jadniče pre da obaraš? I koliko ti je tih odbrambenih sistema potrebno da to onespobiš? Da i je moguće da ovako nasedamo na ove jeftine fore? E moj Marko, Marko!!

  22. Da li ga je neko obaestio da smo danas zbog Slobe, Šešelja i njega kao zemlja rasparčani i okruženi NATO. Ovakva jadikovka je za unutrašnje potrebe gde narod misli da naginjemo Rusiji. Realno stanje je da NATO ulaže mnogostruko veći novac u našu vojsku od Rusije i time diktiraju sve. To je činjenica, tako da možeš da prestaneš sa predstavom. Odavno si dosadio i Bogu i narodu.

  23. Hrvati od Rusa dobiji preko 1 mlrd evra u cilju njihovog preumljenja i to nije za sankcije. Srbi kupe neke šklopocije koje nemaju nikakvu vrednost a nama sankcije. Palmer i društvo ne mogu baš dobro da rastumače okolnosti. Opasniji su za Ameriku od Snoudena. i Asanža.

  24. ne bi bilo prvi put da nam zbog tebe uvedu sankcje, nego ovaj narod ima pamcenje od 32 sekunde…

  25. Pod HITNO da Srbija nabavi S 400 , i to nekolika sistema , (i/ili ih iznajmiti od Rusije zajedno sa ruskom posadom ).

  26. Amerika ce sve da uradi da Rusija nema nikakvog uticaja u Srbiji, ali nece moci jer samo uz pomoc Rusije mi mozemo opstati zajedno sa Kosovom..

    1. Pomoć Rusije i zajedno sa Kosovom!?! Ako je ovo komentar sns zaposlenika, može se i shvatiti, ali da neko zaista ovo misli, nije normalno!

  27. Ne tretiraju nas, jer mi ne vodimo takozvanu unutrasnju ni spoljasnju politiku. To, redovnim cirkuskim predstavama organizujete vi licno , tako da sve konsekvence idu iskljucivo na vas.

  28. Tretiraju tebe, a ne Srbe. Tretiraju te kao lazljivu dvorsku budalu, psihopatski orijentisanu sa paranoicnim epizodama. Tretiraju te kao lazljivog despita koji nad osiromasenom i izbezumljenom narodu sprovodi diktaturu. Tretiraju te kao coveka okruzenog klimoglavcima i neskolovanom kriminogenom bagrom koja ne zasluzuje da bude to sto jeste. Pitanje je da li su u pravu, ti najbolje znas.

  29. Odavno reče austrijski profesor:“Teško da će Srbija s Vučićem u EU!“

  30. Ja zaradih penziju u EU,a vi se i dalje vozikajte AV autobisima i krkajte AV sendviče!-Prijatno nedeljno popodne uz pesmu „Kupi mi majko top!“

  31. Znaci na delu je konacno ostvarenje svih snova! Konacno ostvarenje politickog cilja politickog oca Seselja, sto dalje od civilizacije i EU,a sto blize istoku i konacni cilja “Savez sa Rusijom i Belorusijom“. tako nam je drustvo ,takav ce nam biti i politcki sistem narednih 30,40 godina, isti kao u Rusiji, malo sam predsednik malo premijer, i tako ukrug,ili Belorusija model, “menjam ustav kad god hocu i kad god mogu“. Znaci sankcije Srbiji (kao Iranu,Siriji,Belorusiji, Severnoj koreji) i na “crnu listu“ sve nase politicare,a mi cemo EU zainat, da se prikljucimo Evro-Azijskoj Uniji. JEDNOM RADIKAL, ZAUVEK RADIKAL. (to je rekao i u Spensu,doduse ,slucajno).

  32. To je on i hteo, sankcije pa TOTALNA DIKTATURA. Prvi bi se on radovao sankcijama, i sampanjac bi popio tada! Ja,licno mislim, da ih on moli da anm uvedu sankcije.

  33. Ko se pravi lud!-Na internetu postoje AV sabrana dela,svima dostupna!-O,kako bi voleo da ih izbriše,ali,malo Morgen!-Übermorgen!

  34. Postovani predsednice cime se bavi Branko Stefanovic? Slobodan Tesic? Cime se bave Andreja Vucic i Predrag Mali? Nikola Petrovic? Veselinovici?

  35. Postovani predsednice: Razjasnite nam ko je zapravo Rasim Ljaic, ko laze Seselj ili Ljajic? Kazite nesto o ministarki Zorani Mihajlovic,ko je tu u pravu Seselj ili ministarka? U slucaju ministra zdravstva ko je u pravu tvoji radikali ili Loncar? Zasto se vise ne vredjaju Seselj i Martinovic? Zasto vise nema ne slaganja na relaciji Seselj – Vesic? Ajde!

  36. Ne “nas“, nego tebe. Zasto uvek kad je nesto lepo i ok, ti kazs “JA“, a kad je lose kazes “mi“ i krijes iza naroda? Gospodine, nas tretiraju odlicno, ali tebe ne tretiraju nikako, u tome je stvar.

  37. KAKO TE TRETIRAJU! Pa zar pedesednik nije pricao da se to pomenulo, nije izdajnik, postuju ga,stojimo nikada bolje, noje kao Tadic….staje sad? Kuknjava? Posalji dame iz policije da pregovaraju sa njima, ti si toliko jak igrac da neces da se mesas, posalji dame…to je tvoj stil!

  38. Može li opet Crvena Armija da umaršira u Beograd za da učrvrsti vlast sadašnjeg blesavog dikatatora? Ili je ovo čačkanje mečku u p…u, kao što su radili zli radikali tipa Pašića u oči Prvog i primitivni gernerali radiklskog bezumlja, kada su izazvali Drugi put Germane da nas tamane. Jer su odbacili Pakt koji su potpisali dvoje umnih ljudi – Pavle Karađorđević i Hrvat Maček ? Onaj koga je zaštitila Ruska Armija bio je političtki gigant svetskih razmera, a nicali su fabrike širom velike i lepe države. Dok ovaj bi da diže nogomentne stadione za da ima što više poludivljih glasača.
    Dok se rukom ne udariš u čelo glavu češ razbiti udarajući u zid.
    Obzirom da su moja najbliža i dalja rodbina ziveći na Kosmetu stradali tokom celog 20-setog veka, u zadnjem sukobu najviše, a kako ne očekujem ništa dobro od ovih Srba koje već tri decenije “brane” Kosovo, poručujem im da prestanu da nas brane, jer nas je ostalao samo jos malo duša, a ne mozemo da živimo od obećanja “načih branioca”.
    A da li bi Srbija izgledala kao Zapadna Nemačka i Južna Koreja posle zaposedanja Amera, kako su ono hteli na pregovorima u Rambujeu 1999. da rasporede NATO snage ne samo na Kosmetu već po celoj Srbiji, što bi omogučli da dr Đinđić ili neko njemu sličan bio na vlasti, a ne ovi džeparoši i secikese?

  39. Od gradnje Bondstila na ovamo je jasno da ne samo Kosovo, nego i sire okruzenje od istog pripada USA. Ali, upravo nasi gradjani su bez ikakve logike insistirali na nasem putu ka EU. Lepo bi bilo, kad bi moglo. Posto su to snili, sve vlade do sada su nas lagale, da bi bile birane. U ovoj zemlji je nemoguce biti razuman. Nije samo nas odnos prema KosMetu iracionalan, mi racionalnost odbacujemo, kao neki bezobrazluk.

  40. Čekaj, reče „međunarodnopravna obaveza“!? Pa međunarodnopravne obaveze mogu imati samo države? Da ti slučajno nisi priznao KiM?

Ostavite komentar


Politika

Odakle Tomi Nikoliću pravo i na službeni auto? 10

Odakle Tomi Nikoliću pravo i na službeni auto?

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić imao je saobraćajnu nesreću u petak ujutru, oko 9 sati i 15 minuta. Interesantno je da je Nikolić bio u službenom vozilu, na šta prema Uredbi o načinu korišćenja službenih vozila nema pravo, piše Nova.rs.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.