Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Kine 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Kine u Beogradu Li Minga i izrazio uverenje da će dati značajan doprinos daljem razvoju saradnje dve zemlje.

Vučić je Liju čestitao Dan osnivanja Kine, uz najbolje želje za dalji napredak zemlje, navodeći da njeni „impresivni rezultati“ predstavljaju motivaciju i Srbiji da u svojim okvirima nastavi sa snažnim razvojem, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić je u tom kontekstu, kako se navodi, „posebno istakao“ zaslugu kineskih investicija za priredni rast Srbije.

On je rekao i da Li preuzima dužnost u Beogradu u vreme kada se obeležava 10 godina od inicijative predsednika Kine Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja, piše u saopštenju.

Vučić je s tim u vezi ukazao da za Srbiju veliki značaj ima njegova predstojeća poseta Pekingu i učešće na Trećem forumu, kada će biti zaključen veliki broj sporazuma Srbije i Kine, navodi se.

On je, kako se navodi, ponovio „posebnu zahvalnost“ Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, i izrazio podršku Srbije politici „jedne Kine“.

Ambasador Li je kazao da Kina u Srbiji vidi pouzdanog partnera u Evropi, i dodao da se odnosi dve zemlje zasnivaju na tri stuba, na strateškom liderstvu, istorijskom prijateljstvu i ekonomskoj saradnji, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari