Vučić priredio večeru za goste sajma vina u okviru inicijative Otvoreni Balkan 1(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas večeru u čast gostiju sajma vina u Beogradu u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

„Čast mi je što sam u našem lepom Beogradu večeras imao priliku da ugostim drage prijatelje kako Srbije, tako i Otvorenog Balkana“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore Edija Rame, Dimitra Kovačevskog i Dritana Abazovića, otvaranjem crnog vina „Otvoreni Balkana“ koje je napravljeno od tri lokalne sorte iz sve tri zemlje članice ove regionalne inicijative.

Sajam je na taj način simbolično otvoren, a sa ostalim liderima na bini je bila i premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i članovi vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Na četvorodnevnom sajmu učestvuje skoro 400 izlagača i prizvođača vina iz više od 20 zemalja.

Najviše njih je iz zemalja regiona, pre svega Srbije, Severne Makedonije, Albanije, ali i iz celog sveta, Južne i Severne Amerike i centralne Evrope.

Samo iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije učestvovaće više od 230 izlagača.

Učestvuju i izlagači iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Argentine i Čilea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari