Vučić razgovarao sa Boreljom i Tajanijem o severu Kosova 1Foto: Z. S. M.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom (Josep Borrell) i šefom italijanske diplomatije Antonijom Tajanijem o situaciji na severu Kosova.

Vučić je sagovornike u telefonskom razgovoru obavestio o svemu „što se dešavalo na Kosovu i Metohiji i rekao da je to organizovao (premijer Kosova) Aljbin Kurti (Albin)“, saopštio je Vučićev kabinet.

Predsednik Srbije dodao je da se sve „to znalo danima zbog čega je od Borelja i Tajanija“ zatraženo da „urazume Kurtija“, a kako je rekao Srbija i Srbi učiniće sve da čuvaju mir i stabilnost.

Snage Kfora razbile su danas popodne skup građana ispred opštine Zvečan, a korišćeni su suzavac i šok-bombe. Okupljeni su uzvratili kamenicama, flašama i drugim predmetima.

Vučić je večeras u obraćanju javnosti rekao da je povređeno više od 50 Srba, i više od 40 pripadnika Kfora, uglavnom pripadnika mađarskog i italijanskog kontigenta. Kfor je sa svoje strane saopštio da je povređeno oko 25 pripadnika tih snaga na Kosovu.

Sve informacije u vezi sa tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari