Vučić: Sa Hrvatskom o boljoj budućnosti 1Foto: Kostadin Kamenov/Fonet

Verujem u bolje odnose sa Hrvatskom i verujem da će i oni razumeti da nije uvek izborna kamnajni i da je vreme za ozbiljnije sagledavanje budućnosti, poručio je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše primedbu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je „plaši retorika“ koja stiže iz Beograda, Vučić je rekao da ga to ne brine i poručio da hrvatski mediji mogu da pišu šta hoće.

Ja sam srećam što u Hrvatskoj nemaju šta drugo da rade osim da pišu o meni i Srbiji, kao da postoji mogućnost da se tamo kandidujem. Ne sekiram se, neka pišu šta hoće ako će im doneti boji tiraž, poručio je Vučić i ponudio da pošalje svoj plan i program rada, uz napomenu da bi onda „morali pisati i o otvaranju fabrika“.

Vučić je rekao da postoje brojni povodi i razlozi da on komentariše šta se događa u Hrvatskoj i kakav je danas odnos prema prošlosti, o lektiri u kojoj su Srbi siledžije i naslnici, šta se tvrdi o navodno „radnom logoru“ Jasenovac i koliko danas ulica u Hrvatskoj nosi imena ustaških ministara, ali je ocenio kako „nema smisla“ da o tome priča.

Nadam se da će ljudi krenuti da se bave budućnošću. Verujem u bolje odnose sa Hrvatskom i verujem da će i oni rezumeti da nije uvek izborna kampanja i da je vreme, možda ne pomirenja, nego je bolje reći – vreme za ozbiljno sagledavanje budućnosti, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari