Vučić sa Makronom i Ruteom na marginama skupa u Tirani 1Budućnostsrbijeav, Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u okviru samita Evropska unija – Zapadni Balkan u Tirani sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Vučić je na Instagramu naveo da je imao srdačan susret sa Makronom sa kojim je razmenio mišljenja o aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu Srbije.

„Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja“, napisao je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Vučić je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao o svim pitanjima od interesa za Beograd i Brisel, a u razgovoru sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen zahvalio na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru.

Sa premijerom Albanije Edijem Ramom Vučić je razgovarao o inicijativi Otvoreni Balkan i „našim zajedničkim pitanjima“, a sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom o zajedničkim planovima i projektima, globalnim kretanjima i o razvoju situacije u regionu, uz dogovor da se što pre ponovo sastanu.

Vučić se sastao i sa predsedavajućom Predsedništvu BiH Željkom Cvijanović i na Instagramu napisao: „Najdraži razgovor. Naravno, sa Željkom Cvijanović“.

– Za Srbiju je od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu i uveren sam da će Holandija biti snažan partner u našim nastojanjima da se sva regionalna otvorena pitanja rešavaju dijalogom, napisao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle susreta s premijerom Holandije Markom Ruteom u Tirani.

Odličan i srdačan sastanak s Ruteom, kojem sam zahvalio na podršci Srbiji na evropskom putu i istakao našu posvećenost društvenim i ekonomskim reformama, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Razgovarali smo i o rastućem interesu potencijalnih holandskih investitora za poslovanje u našoj zemlji, a saglasili smo se da će dobri bilateralni odnosi posebno ojačati kroz ekonomsku saradnju, kazao je šef države.

Jedna od tema, dodao je Vučić, bili su i prvi dobri rezultati koje je donelo usklađivanje našeg viznog režima sa EU, čime je vidljivo smanjen talas ilegalnih migracija.

Vučić se, na marginama samita EU – Zapadni Balkan, sastao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a očekuje ga susret sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni.

Na samitu EU – Zapadni Balkan danas je potpisana deklaracija između dela operatora iz EU i operatora Zapadnog Balkana o nižem roming između zemalja EU i Zapadnog Balkana od oktobra 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari