Vučić se krije iza srpske zastave: Biljana Đorđević (NDB) o izjavi predsednika da su protest u NS organizovali antisrpski agresivci 1FOTO: Dragan Gojić, Beta

Protest Bunom protiv mafije koji se dogodio juče u Novom Sadu je za predsednika Srbije “politički skup agresivnih aktivista, koji rade protiv interesa države”.

“To su ovi ekolozi, ovi.. Ne davimo Beograd, i mnogi drugi.. Otišlo ih je više iz Beograda, nego iz Novog Sada, ali to nije ni važno… Postoji jedna ta agresivna skupina građanski orijentisanih, ne bih želeo da kažem antisrpskih orijentisanih, koji su najsnažniji u želji da se hitno uvedu sankcije Rusiji, ti koji su najsnažniji u tome da se osudi Republika Srpska, da se Srbija povuče sa Kosova, i oni su organizovali te demonstracije, i oni su prilično agresivni. Posebno je za njih crvena marama kada negde vide srpsku zastavu. Video sam da su napali prostorije SNS u Novom Sadu, kad su videli srpsku zastavu – rekao je sinoć Aleksandar Vučić, gostujući na televiziji Pink.

Prema rečima Biljane Đorđević iz Ne davimo Beograd, tačno je da su aktivisti te političke organizacije bili brojni na protestu u Novom Sadu jer je to, kako ističe, solidarna podrška aktivistima koji se bore protiv Novog Sada na vodi.

– Nečega što znamo da će biti nova perionica para kakav je Beograd na vodi. Međutim, dužnost je svakog građanina ma gde da živi da se bori protiv nasilja nad svojim sugrađanima i uopšte nasilja nad ljudima. Ako nam se kao Beograđanima spočitava da ne smemo da podržimo Novosađane koji se bore protiv represivne države i još represivnijeg privatnog obezbeđenja, onda nam predsednik zapravo kaže da predsedava državom koja ne treba da ima građane Srbije jer je borba protiv nasilja nacionalna stvar kao što je i borba za javni interes uvek i svuda nacionalna stvar – kaže Biljana Đorđević za Danas.

Vučić se krije iza srpske zastave: Biljana Đorđević (NDB) o izjavi predsednika da su protest u NS organizovali antisrpski agresivci 2
FOTO: FoNet, Milica Vučković

Kako dodaje, Ne davimo Beograd je sada parlamentarni politički pokret ali je “za nas ovde pre svega reč o ljudskoj solidarnosti”.

– Predsednik se tradicionalno prikriva iza srpske zastave – to što je srpska zastava na prostorijama kriminalne stranke ne čini tu stranku manje kriminalnom. Takođe, komičan je ovaj pokušaj da se neka građanska Srbija predstavi kao agresivna dok privatno obezbeđenje plaćeno novcem građana pokušava da ubije obične ljude koji se bore za javni interes suprotstavljajući se onome što SNS radi – rasprodaje naše obale, naše reke, našu zemlju – zaključuje naša sagovornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari