Vučić se obraća javnosti povodom situacije na KiM 1Foto; Beta/Milan Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji i svakodnevnih pritisaka na Srbe na KiM, u sredu, 3. jula 2019. godine.

Vučić će se obratiti javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike (ul. Andrićev venac 1).

Da podsetimo, u četiri opštine na severu Kosova i danas je nastavljen protest zbog taksi od 100 odsto koje je pre sedam meseci uvela Priština na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bivši potpredsednik kosovskog parlamenta izjavio je za Danas povodom zatvaranju radnji na severu Kosova da „Srbi plaćaju cenu pogrešne politike„.

U međuvremenu, Vlada Kosova najavila je otvaranje prodajnih mesta na severu Kosova radi zaštite građana, a u saradnji sa kosovskim preduzećima.

Eparhija Raško-prizrenska uputila je danas apel svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve i humanitarnim organizacijama da organizuju prikupljanje humanitarne pomoći za najugroženije stanovnike severa Kosova.

Đorđe Vukadinović, poslanik “Pokreta za spas Srbije – Nova Srbija”, u delu sednice Skupštine Srbije, posvećene poslaničkim pitanjima upozorio je da novi zahtevi koji stižu iz Prištine, poput predloga rezolucije za pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu ugrožavaju suverenitet Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari