Vučić se u razgovoru sa Hilom zahvalio za Bajdenov poziv da učestvuje na Samitu demokratije 1Foto: Printskrin Instagram @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom i zahvalio se na pozivu predsednika Džozefa Bajdena, da učestvuje na Samitu demokratije u martu.

Zahvalio sam na pozivu predsednika SAD za učešće na predstojećem Samitu za demokratiju koji će se održati onlajn u martu ove godine, na kojem će biti reči ne samo o značaju demokratskih vrednosti u današnjem svetu, već i o ekonomskim globalnim perspektivama, napisano je u objavi na Vučićevom Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

Obavestio sam ambasadora Hila @usembassyserbia o poslednjoj rundi razgovora u Briselu. Saglasili smo se da je hitno formiranje Zajednice srpskih opština od prioritetnog značaja, ali i da je potrebno još mnogo napora, rada i razgovora kako bi se rešili nagomilani problemi u svakodnevnom životu građana na Kosovu i Metohiji, piše u Vučićevoj objavi.

Razmenili smo mišljenja i o planovima Srbije u pogledu diversifikacije izvora energije i energetske efikasnosti, ali i o brojnim drugim pitanjima od obostranog interesa, navodi Vučić na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari