Vučić poručio Teodoroviću: Videćemo ko će duže da izdrži 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

“Cena električne energije mora da bude viša, ali ni blizu 20 odsto, poskupeće kada budemo mogli da izdržimo to, a da nam sve cene ne odu u nebesa”, rekao je večeras za Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić , komentarišući saopštenje EPS-da struja mora da poskupi između 20 i 40 odsto.

On je rekao da nije znao da je EPS počeo da se bavi politikom i da bi trebalo malo da govore i o sopstvenoj odgovornosti.

„Ajde 200 odsto da povećamo cenu struje, ali nisu rekli šta su oni uradili da pravaziđemo ovu situaciju“, rekao je Vučić i poručio da će biti provereno šta oni rade po tom pitanju i dodao da bi neki da se igraju politike u EPS-u i da bi da dokažu nekom drugom kako mora da bude onako kako su oni rekli.

“Sada ću od EPS-a da tražim svakoga dana da izdaju saopštenja “, rekao je Vučić i dodao da onaj ko ne želi da se bori za zemlju, za jedan klas žita i jednu glavu suncokteta, ne može da se bavi državnim poslovima. Poručio im je da idu na more i ostanu tamo do decembra, a da će stabilnost i sigurnost i bez njih biti obezbeđena. On je rekao da su neki tu petnaest, dvadeset godina, a da jedan možda radi savesno svoj posao, ne želeći nikoga da imenuje.

Vučić je naveo i da bismo povećanjem cena upali u spiralu iz koje nema povratka.

“Moja poruka tajkunima koji misle da mogu da ucenjuju državu je nemojte to da radite jer ćete mnogo gore nego što ste misli u ekonomskom smislu, država vam neće dozvoliti da je ucenjujete”, rekao je Vučić.

Naveo je da ima svega dovoljno i šečera, ali da postoje veliki trgovci, biznismeni, koji preko svih kojih mogu, vrše pritisak da država koriguje cene.

Dodao je da se neće ograničavati količinu šećera koju građani mogu da kupe, jer bi se time samo podigla tražnju i napravio problem više.

Potvrdio je da će ove nedelje razgovarati sa ruskim predsednikom, a na pitanje kako komentariše optužbe koje dolaze iz Hrvatske rekao je da se on nikada nije mešao u pravosuđe, a da se iz Hrvatske vodi hajka protiv cele Srbije .

Upitan kako komentariše izjavu akademika Dušana Teodorovića da treba udariti na Vučića jer on nije lak, poručio je neka probaju. “Videćemo ko će duže da izdrži.”

Vanredno stanje nije potrebno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Davosu da ne misli da Srbija poput Mađarske treba da uvede vanredno stanje, ali da mora da radi.

Vučić je za televiziju Pink ukazao da je Mađarska uvela vanredno stanje zbog energenata, zaliha hrane i zbog pitanja bezbednosti i ukazao da je to zemlja Evropske unije i prijateljska zemlja Srbije sa ozbiljnim rukovodstvom.

On je istakao da svi ozbiljni ljudi brinu, ali je poručio da kod nas ne postoji disbalan i da će se sprovoditi ozbiljne kontrole, posebno za pšenicu i ulje s kojima će biti najvećih problema, ne u Srbiji, ali u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari