Vučić: Srbija podržava razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem i članom Predsedništva Bakirom Izetbegovićem o odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine, situaciji u regionu i o uzajamnoj podršci u procesu evrointegracija.

Vučić je naglasio da Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu, i zahvalio na korektnom odnosu koji Bosna i Hercegovina ima prema Srbiji, saopštila je pres služba predsednika.

„Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i odredbe Dejtonskog sporazuma i želi aktivnu saradnju kako sa centralnim, tako i sa entitetskim vlastima“, istakao je Vučić.

Put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa, ocenio je Vučić.

On je naglasio da očekuje da će u narednom periodu doći do intenziviranja političkog dijaloga na svim nivoima i kao primer dobre saradnje naveo potpisivanje Sporazuma o saradnji Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić je istakao da Srbija posebnu važnost pridaje razvoju ekonomskih odnosa, jer je Bosna i Hercegovina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kao posebno značajnu naveo je saradnju u oblasti infrastrukture, kao i modernizaciju i izgradnju putnog pravca Beograd – Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari