Vučić: Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom i izrazio nadu da će predsednik te zemlje i predsedavajući Pokreta nesvrstanih Ilham Alijev uskoro posetiti Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim on je izrazio zadovoljstvo što je Srbija sa Azerbejdžanom organizovala u Beogradu obeležavanje važnog jubileja – 60. godišnjice osnivanja Pokreta.

Ministar Bajramov je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da Azerbejdžan veoma ceni angažovanje Srbije u zajedničkom organizovanju veoma uspešne konferencije po najvišim standardima i to u otežanim uslovima zbog pandemije korona virusa.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potreban zajednički rad na snaženju ekonomske i svake druge saradnje i istakli važnost sporazuma o bezviznom režimu za uspostavljanje veza između dveju zemalja, dodaje se u saopštenju.

Vučić je takođe izrazio zahvalnost zbog toga što Azerbejdžan poštuje teritorijalni integritet i suveritet Srbije, a ministar Bajramov je ponovio da je stav Azerbejdžana po tom pitanju čvrst i dosledan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari