Vučić Srbima s Kosova poručio da je uz njih i zamolio ih da ne idu u Vojsku Kosova 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV/ MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da je Srbima s Kosova poručio da je uvek uz njih i zamolio ih da ne idu u Vojsku Kosova.

Vučić je novinarima u Raškoj kazao da su mu se predstavnici Srba s Kosova prvi put požalili da nema srpske robe na rafovima u Štrpcu, Gračanici i u drugim delovima Kosova zbog uvođenja taksi od 100 odsto za uvoz.

„Gledaćemo da to rešavamo i da svet izvrši stvarni pritisak na svoje čedo, a mi da pronalazimo načine i puteve da snabdevamo svoj narod“, rekao je Vučić.

On nije hteo da kaže kada će u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ posetiti Kosovo, ali je rekao da se nada da će uspeti da reši situaciju tako da na toj teritoriji bude manje tenzija.

„Zamolio sam sve Srbe da ne idu u Vojsku Kosova i da razmisle zašto je formirana, koje su poterebe i namere onih koji su je formirali“, kazao je Vučić i dodao samo još treba „srpsko-srpski sukob“.

Prema njegovim rečima, Srbi u kosovskom pomoravlju doživljavaju veliki pritisak da se priključe toj vojsci i izrazio nadu da će uspeti da ih izdrže.

On je rekao da građani danas znaju kako se troši državni novac na Kosovu i dodao da ljudi na toj teritoriji „znaju ko ih je ranije pljačkao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari