Vučić sutra na zatvaranju 'Dečije nedelje 2020' 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra, u nedelju, u 10.00 sati u Palati Srbije svečanom zatvaranju „Dečije nedelje 2020“, najavio je danas njegov kabinet.

Manifestacija „Dečija nedelja“ održava se od 5. do 11. oktobra, u više tematskih celina i uz aktivnosti za decu. Utorak je bio posvećen deci i sportu, sreda zaštiti životne sredine, četvrtak obrazovanju, a u petak su se deca upoznala sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije, dok je danas tema literatura.

„Dečija nedelja“ koja je ove godine organizovana u skladu sa sanitarnim uputstvima, zbog pandemije, priredjuje se na osnovu Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta iz 1989. godine.

Organizacioni pokrovitelj „Dečije nedelje“ je humanitarna organizacija „Dečije srce“, uz podršku Ministarstva Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na sutrašnje zatvaranje te manifestacije – poručio je kabinet predsednika – mediji akreditacije za svoje ekipe mogu poslati danas do 20.00 sati na: [email protected], a, kako je navedeno, akreditovani izveštači treba da u nedelju dodju u Palatu Srbije najkasnije do 09.30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari