Vučić zahvalio EU na pomoći 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel danas su se saglasili da se i u uslovima pandemije kovid-19, pokazalo da su Evropska unija i zapadni Balkan upućeni jedni na druge.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je u telefonskom razgovoru zahvalio na značajnoj pomoći EU stanovnicima Srbije, dok je Mišel istakao solidarnost koju je Srbija pokazala uputivši pomoć stanovnicima Italije i pomažući u regionu zapadnog Balkana.

Mišel je rekao da je Evropska unija posvećena evropskoj perspektivi zapadnog Balkana i daljem jačanju i intenziviranju svoje podrške političkim, ekonomskim i društvenim reformama u regionu. Evropska unija je izdvojila 3,3 milijarde evra za pomoć regionu, imajući u vidu i posledice kovid-19 po privrede zapadnog Balkana, rekao je Mišel.

Vučić i Mišel su razgovarali i o sledećim koracima na evropskom putu Srbije, a Vučić je rekao da Srbija nastavlja proces reformi s ciljem pridruženja EU, navodi se u saopštenju i dodaje da je u razgovoru bilo reči i o regionalnoj situaciji, naglašavajući opredeljenost Srbije za politiku mira i saradnje na zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari