Vučićev rođendan u Nišu proslavljen paljenjem baklji na tvrđavi 1Foto: Facebook / M. Spasić

Više desetina građana proslavilo je noćas rođendan predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na zidinama Tvrđave u centru Niša na kojima su palili baklje, razvijali transparente i lepili poruke „Moj predsednik Aleksandar Vučić“ i „Srećan rođendan predsedniče“.

Paljenje baklji propratio je ne samo veliki dim, već i pesma “Podignimo zastave”, koja se označava kao neformalna himna SNS, pre svega zbog dela teksta “Mi smo puni snage/mi smo puni volje/mi idemo napred/ brže, jače bolje”.

Proslava rođendana je snimana dronom, a snimak se pojavio na društvenim mrežama. Proslava je počela pred ponoć, pred sam kraj Vučićevog rođendana, 5. marta.

Centar Niša je i 5. marta 2014. godine osvanuo sa stotinama postera sa likom Vučića, razvučenih na konopcima između bandera, kao i transparentima Srpske napredne stranke, u okviru akcije Opštinskog odbora SNS-a u gradskoj opštini Medijana. Tadašnji gradonačelnik Zoran Perišić je postavljanje objasnio predizbornom kampanjom i negirao da ima veze sa bilo čijim rođendanom.

Konopci na kojima su okačeni posteri i transparenti isečeni su par dana kasnije. Gradonačelnik Perišić je kazao da su isečeni noževima i da iza toga stoji “neki četnički pokret”.

Video možete pogledati na portalu niskevesti.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari