Vučićeva poruka preuzeta iz priručnika za diktatore

Sagovornici Danasa o izjavi predsednika da je Srbija sama i prepuštena sebi

Ostavite komentar


    1. U istoriji svakog diktatora je odličan priručnik za buduće diktatore. Možeš ga tumačiti kako hoćeš, no, ako se ponašanja i dela podudaraju, onda su preuzeta iz tih, diktatorskih, obrazaca.

    2. Zar te nije sramota… onako… iskreno. Znam da verovatno više i nisi ovde… uradio si svoje i otišao da isprosipaš još pameti ali imam poterebu da te to pitam… i tebe i tvoje kolege. Neko će valjda pročitati.

    3. Verovatno postoje takvi prirucnici ali nisam imao prilike da natrapam na istih? Predpostavljam da u tim prirucnicima su date odredjene smernice i uputstva kako na perfidan nacin ovladati psihom odredjene ljudske grupacije? Iz biogtafije pojedinih diktatora dolazimo do zakljucka da su vrlo uspesno vladali i bili suvereni ali podrazumeva se na odredjen rok i period? I Broz je stalno potencirao na spoljne i unutrasnjeg neprijatelje? Ni malo savremeniji diktatori u pokusaju nisu imuni na produkovanje i izmisljanje raznih neprijatelja? U nasoj sumornoj svakodnevnici suoceni smo sperfidnim izvrtanjem cinjenica i istine da se to granici sa zdravim razumom? Primera na pretek, pocesvsi od izvrgavanje poluge vlasti do obesmisljavanja osnovnih drzavotvornih institucija I svih vrednosnih sadrzaja? Ako se aktuelni rezim vec sedam godina poziva na neku proslu vlast za sve sto neume i nezna da uradi standrugo govori nego da se radi o manipulaciji, demagogiji, zatupljivanju, zastrasivanju, sto je karakteristika autokratije I diktature? Dal’ je za takvu vladavinu potreban jeftin prirucnik za diktatore ili je u pitanju genetska predispozicija, ostavimo filozofima na razmatranje!!!

  1. Fantasticno opazanje.Uostalom postoji jedna fotofrafija iz naseg parlamenta stara 20godina,iz vremena kada je Vucic bio ministar informisanja,gde o u pauzi cita knjigu sa naslovom ,,Um manipulatora,,.I Seselj je govorio da mu je ta vrsta literature omiljena.Ne bi bilo lose da se u arhivi pronadje ta fotografija,cisto kao podsetnik nevernim Tomama.

  2. Vucic na stranu, znamo ko je i sta je, medjutim citav ovaj tekst, pitanja, odgovori, teze koje se pokusavaju plasirati… Sve ovo kao da je pozajmljeno iz nekog jeftinog prirucnika za propagandu. Sigurimi je bio ozbiljniji.

    1. I u njemu vidim da se UVEK o Kosovu govori kao o TERITORIJI. Ponekad se pomenu, reda radi Srbi, ali samo oni koji su odani vodji. Ali Albanci! Oni su neprijatelji koji su se naselili na tu teritoriju, i koji ne treba da imaju nikakava prava. Zasenjenih ociju, vi koji citate propagandu, a ne mi, ne vidite istinu. Pa ni vama nije jasno sta znaci Kosovo je Srbija. Razmislite o tome.

      1. @nabavila sam ogledalo

        Nisi ti nabavila ogledalo nego si nabiflala par NVO propagandistickih frazica.

      2. kada isprani mozgovi "druge" srbije krenu da izigravaju vece albance od albanaca kaže:

        Samo ako Albance ne zanimaju teritoriju, njih zanima samo da sade cvece i recituju poeziju prepuni ljubavi prema drugima….

  3. Bravo, skenirali ste ga frojdovsku. Ipak je on piun u kandžama boljševičkih krvnika i secikesa.

  4. Sve Diktature su NE-Tolerantne! u odnosu na svako drugo mišljenje
    „Diktat“ znači, biće onako kako onaj ko diktira (vlada) i Nikako drugačije.
    U Diktaturi Nema Tolerancije. Kad NEtolerantni vladaju, svi moraju da slušaju i da ćute. Netolerancija Arogancija i Nadmenost su sestre, i uvek su zajedno. U Srbiji su našle dobre uslove za život, i neće otići dok ih Nezadovoljni ne oteraju.

  5. Kada su Jevtic i ekipa iz Srpske liste ulazili u Vladu Kosova sa Haradinajem i srdacno se slikali tada nije bilo reakcije, a kada je sad jedna zena usla u tu istu vladu kao ministar na nju povici kao da je izdala nesto sto je jos 99 godine izgubljeno!

  6. Meni AV lici na bivseg predsednika Albanije Envera Hodzu koji je imao paranoicnu naviku da stalno prica o tome kako je Albanski narod sam i da zato moraju da grade bunkere po celoj zemlji da bi bili spremni za odbranu od …, sumnjam da je znao tacno od koga!
    Pitao bih AV sta se desilo sa nasim vodjstvom od 5 : 0, kako to odjednom sami napusteni i ostavljeni?

  7. Problem je sto u Srbiji svaki sibicar i diletant moze biti diktator.

  8. Pošto mnogi zapadni mediji, uključujući i nemački javni servis Drugi nemački TV-program -ZDF posle dugogodišneg „cile-mile“ sa Erdoganom naveliko pišu, govore i prikazuju činjenice potvđene TV dokumentacijom da je Turčin Erdogan sebe transformisao u velikog diktatora, sada mi je jasno zašto Vučić trči i stalno se susreće sa njim. Vučić, to je već jasno, uči od Erdogana kako se postaje diktator, na koji način treba fizički mučiti i zlostavljati političke protivnike, koliko njih pohpsiti, koliko pobiti a koliko njih obaveštajne službe moraju kidnapovati u inostranstvu i na silu ih vratiti -naravno ne kao Erdogan u Tusku nego u Srbiju, kako pod čizmu staviti još više tužilaca, sudija, advokata i novinara itd. Svi mi vidimo da je Vučić odličan učenik i da je na putu da stigne svog učitelja -Erdogana i počne da hapsi po Srbiji!

  9. Najveca greska je upravo taj diktatorski duh i autokratija. Po meni cemu? Da je samo malo vise lukavstva i boljih kadrova, ova nasa opozicija sa Milojkom, Daskom i slicnim bi mogla samo da seta po svom dvoristu i ubide koje zrno.

  10. Sada smo sami, ostavljeni?! Koji je to glumac, stalno drami. Gde su mu ti prijatelji iz sveta, stalno se hvali kako je popularan u svetu i kako je podigao rejting Srbije u svetu. Jedini rejting koji je Srbija imala i glavna vest na svim tv stanicama je bio 5. oktobar kada je pao Milošević i kada su uniženu Srbiju u svetu svi slavili. Sa Miloševićem je otišao i Vučić, ali nažalost vratio se.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.