Vuk Jeremićfoto FoNet Božana Pavlica

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Zakon o policiji „ne sme da prođe“ i da bi na dan kada taj zakon dođe na dnevni red skupštinske rasprave ispred parlamenta trebalo da se okupe građani kako bi odbranili svoju slobodu i „sprečili režim da ih po tom zakonu legalno špijunira, prati, zlostavlja i nanosi kakvo god zlo poželi“.

„Ako prođe Zakon o policiji, možemo zaboraviti na našu slobodu. Nisam neko ko bi lako pozivao na ulicu, tri puta merim pre nego što presečem, ali ako ćemo za nešto da se borimo i pozivamo komšije da nam se pridruže, onda je to Zakon o policiji“, rekao je Jeremić juče na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke beogradske opštine Vračar.

Jeremić je istakao da građani i opozicija ne smeju dozvoliti da vlast „smuva“ donošenje Zakona o policiji tako što će zakazati sednicu danas za sutra, sa idejom da prođu „kao pas kroz rosu“.

„Moramo da budemo racionalni i da biramo bitke koje bijemo, teren i vreme. Zakon o policiji je pravi teren, a pravo vreme je kada zakon bude u skupštini. Za to bi trebalo da se spremamo već sada, jer će se to najverovatnije dogoditi u narednih mesec dana“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će povodom Zakona o policiji biti „mnogo konfuzije i lažnih vesti“, ali da je neophodno da Narodna stranka i druge opozicione partije obaveste građane o čemu je zapravo reč i koliko je taj zakon opasan.

Jeremić je dodao da „režim može da padne“ samo na tri velike teme – sloboda, Kosovo i Metohija i litijum.

„Sloboda se brani sprečavanjem Zakona o policiji i ako se pokaže da je narod spreman da se brani, onda će brzo na dnevni red doći i druge dve teme“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari