Protest "Zakon o policiji - no pasaran!" u subotu u Pionirskom parku 1Bivši ministar policije Nebojša Stefanović u kontrolnom centru policije Foto: MUP

Savez građana „Grupa Oktobar“ najavili su za subotu u 13 sati protest u Pionirskom parku povodom novog Nacrta zakona o policiji.

„Ukoliko Predlog zakona o policiji prođe neće biti daljih protesta jer se prebijanje demonstranata legalizuje“, stoji u proglasu koji je na Tviteru objavio advokat Čedomir Stojković, jedan od osnivača „Grupe oktobar“.

Pionirski park kao mesto protestno okupljanja izabrano je jer je tu, kako se navodi, 2020. došlo do prebijanja demonstranata.

„U subotu 24. 12. u 13 sati se podsećamo na to prebijanje i započinjemo borbu protiv usvajanja takvog anticivilizacijskog zakona čiji je cilj da nas sve spreči u borbi za interese naše dece, legalizovanjem prebijanja njihovih roditelja“, stoji u pozivu na protest.

Protest "Zakon o policiji - no pasaran!" u subotu u Pionirskom parku 2
Foto: Snapshot Twitter

Nacrt zakona o policiji izazvao je proteklih dana veliki broj negativnih reagovanja u stručnoj javnosti, kao i protest brojnih nevladinih organizacija, zbog brojnih spornih odredbi.

Najviše protesta izazvali su delovi zakona oko ulaska policije u stanove bez dozvole građana, ali i odredbe o nekontrolisanom javnom video nadzoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari