Vulin: Do kraja godine nova tehnika u naoružanju Vojske Srbije 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje da će do kraja godine ne samo više desetina različitih borbenih sistema, oružja i oruđa, ući u naoružanje Vojske Srbije, na čemu će se intenzivno raditi, saopštilo je Ministartsvo odbrane.

Vulin je, posle uspešno izvedenog gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru modernizovanog sistema topa 40 milimetara PASARS 16 na Pasuljanskim livadam, istakao da razvoj naše tehnike, na prvom mestu od sopstvenih sredstava pameti, čine Vojsku Srbije „neuporedivom sa drugim vojskama“.

To je, kako je objasnio, zato „jer smo u stanju da za daleko manje novca i u daleko kraćem vremenskom periodu, obezbedimo sredstva za koja bi nekim drugima trebalo više novca i više vremena.

„Sve ono što je uništavano tokom decenija planskog i namernog uništavanja Vojske Srbije mi ponovo stavljamo u funkciju, popravljamo, modernizujemo, činimo da naša Vojska bude na najvećem mogućem nivou“, rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović je rekao da je planirano je sistem PSARS uđe u naoružanje Vojske Srbije do kraja godine i da započne serijska modernizacija.

Ovo oruđe treba da bude okosnica odbrane naše Kopnene vojske i od nove generacije savremenih ciljeva, kao što su dronovi i bespilotne letelice, a u narednoj fazi i od vođene municije protivnika, naveo je Miloradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari