Vulin: Nema nikakvog bojkota, opozicija izlazi na izbore pošto im je tako rečeno iz ambasada 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da neće biti bojkuta lokalnih izbora raspisanih za 2. jun i da će predstavnici opozicije učestvovati na njima zato što im je „tako rečeno iz američke, britanske i nemačke ambasade“.

Vulin je gostujući na televiziji Hepi kazao da je cilj opozicije da „sruši“ Aleksandra Vučića iako su u pitanju lokalni izbori na kojima predsednik Srbije ne učestvuje.

„Bojkota nema, niko ne bojkotuje ove izbore. Svi učestvuju. Oni su svesni da ovo nisu komunalni izbori. Oni hoće da osvoje neke gradove pa da traže nove predsedničke i parlamentarne izbore. Nije cilj (Aleksandar) Šapić, nego Vučić“, naveo je Vulin.

Po njegovim rečima, opozicija se interesuje samo za veća mesta, a stranački odbori u unutrašnjosti im nisu važni.

Upitan kako je uprkos američkim sankcijama koje su mu uvedene polovinom prošle godine postao član Vlade Srbije, Vulin je rekao da su te mere uvedene zato što se on „bori za srpski svet“ i što se njegove ideje i retorika ne dopadaju Sjedinjenim Američkim Državama.

Vulin je od 11. jula prošle godine na listi sankcija Ministarstva za finansije SAD zbog, kako je navedeno, „koruptivnih i destabilizujućih dela“, zarad unapređivanja sopstvenih političkih agendi i ličnih interesa, a na štetu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i Stejt department SAD izrazio je razočaranje kada je predložen za funkcije u novoj Vladi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari