Aleksandar VulinIzvor: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je kosovski premijer u intervjuu za Al Džaziru „još jednom otkrio ono što se zna“ da Albanci prave „Veliku Albaniju“ i da ih ne zanima šta drugi o tome misle, saopštio je MUP.

Vulin koji Albance naziva „Šiptarima“ dodao je i da prave i vojsku Kosova koju prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN nemaju pravo.

„Kada Kurti najavljuje referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije, EU ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena. Kada Srbi kažu da će se kroz ‘srpski svet’ politički i kulturno objedinjavati, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje izbace iz političkog života i stave pod sankcije“, istakao je Vulin.

On je poručio da oni koji ćute o „Velikoj Albaniji“ treba da ćute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i da treba da nauče da sve što dopuste Albancima, neće moći da zabrane Srbima“.

Kurti je u intervjuu rekao da su ljudi u Albaniji i na Kosovu jedna nacija, ali dve države, a na pitanje zašto bi se premijer suverene zemlje koja se toliko borila za nezavisnost želeo da se njegova zemlja spoji s drugom, rekao da nikada nezavisnost Kosova nije video kao distanciranje od Albanije, već distanciranje od Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari