Aleksandar VulinIzvor: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je kosovski premijer u intervjuu za Al Džaziru „još jednom otkrio ono što se zna“ da Albanci prave „Veliku Albaniju“ i da ih ne zanima šta drugi o tome misle, saopštio je MUP.

Vulin koji Albance naziva „Šiptarima“ dodao je i da prave i vojsku Kosova koju prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN nemaju pravo.

„Kada Kurti najavljuje referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije, EU ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena. Kada Srbi kažu da će se kroz ‘srpski svet’ politički i kulturno objedinjavati, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje izbace iz političkog života i stave pod sankcije“, istakao je Vulin.

On je poručio da oni koji ćute o „Velikoj Albaniji“ treba da ćute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i da treba da nauče da sve što dopuste Albancima, neće moći da zabrane Srbima“.

Kurti je u intervjuu rekao da su ljudi u Albaniji i na Kosovu jedna nacija, ali dve države, a na pitanje zašto bi se premijer suverene zemlje koja se toliko borila za nezavisnost želeo da se njegova zemlja spoji s drugom, rekao da nikada nezavisnost Kosova nije video kao distanciranje od Albanije, već distanciranje od Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vulin: Oni koji ćute o „Velikoj Albaniji“ treba da ćute i kada Srbi zajedno donose odluke”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.