Vulin: Poslanici Evropskog parlamenta svoje frustracije hoće da leče na Srbiji 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije postupa po zakonu, ali i vodi računa da ne bude krvi na ulicama Srbije, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Alekasandar Vulin povodom rezolucije o kršenju ljudskih prava u slučaju prinudnog rada u Linglongu i ekološhih protesta o kojoj su danas raspravljali poslanici Evropskog parlamenta.

„Srpska policija hapsi huligane, a ne sarađuje s njima. Poslanici Evropskog parlamenta se u svojim zemljama ne pitaju ništa, zato svoje frustracije hoće da leče na Srbiji. Pre nego što napadnu srpsku policiju, neka najpre pogledaju koliko krvi su pustile evropske policije na protestima u Parizu, Berlinu, Ljubljani, Luksemburgu, pa ako imaju bilo kakvu važnost, neka objasne evropskim policijama šta treba da rade“, stoji u saopštenju Vulina.

On je izjavio da veruje da je poslanike Evropskog parlamenta mnogo razočaralo što nije bilo slika razbijenih srpskih glava, ali da je građane Srbije mir na ulicama obradovao.

U saopštenju se dodaje da će MUP Srbije raditi po zakonu i na dobrobit građana Srbije, a da „evroparlamentarci mogu samo da pate što je tako“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari