Vulin: Povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da je povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima.

„Predsednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučem iz procedure. Predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi, preneo je MUP.

Vulin je istakao da je to njegov lični poraz i da će snositi njegove posledice, ali da će nastaviti da se bori za bezbednu Srbiju „uprkos agentima i njihovim finansijerima“.

„Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda“, rekao je Vulin.

Vulin je podsetio da su 1903. godine u Beogradu izbile krvave demonstracije, jer je policija donela uredbu po kojoj su kalfe morale da u legitimaciji imaju fotografiju, kao i da je 2014. godine Zakon o radu koji je promenio Srbiju, dočekan demonstracijama i pretnjama pobunom.

„Obavezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija. Pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete i nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca“, naveo je Vulin.

Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji, kazao je Vulin i dodao da su kamere koje su London učinile bezbednim napadnute u Beogradu i ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije.

„Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima“, naveo je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari