Vulin uputio "Destruktivni signal" 1Andrej Plenković, Ivica Dačić, Gordan Jandroković na forumu u Dubrovniku Foto: Fonet/MSP

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ocenio je danas da je izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da očekuje da će predsednika Aleksandra Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, „veoma je destruktivan signal koji može pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopšte došlo“.

To je izjava koja svakako ne doprinosi pozitivnoj atmosferi koja bi trebalo da prati posetu predsednika Srbije, izjavio je Jandroković, javila je Hina.

To su, kako je naglasio, signali koji su vrlo destruktivni i koji mogu pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopšte došlo i da bi on dao određeni pozitivan rezultat.

Jandroković novinarima posle sednice Vlade rekao i da bi zato sam predsednik Srbije morao svojim saradnicima reći da paze šta govore.

Kako prenosi N1, istog je stava i predsednik Kluba zastupnika HDZ u Hrvatskom saboru Branko Bačić koji takođe smatra da bi predsednik Srbije morao da se izjasni o izjavama svojih ministara i Vulina i ministra spoljnih poslova Ivice Dačiće.

Vulinovu izjavu da će Vučića u Hrvatskoj dočekati ustaše komentarisao je i ministar uprave Lovro Kuščević.

„Bože sačuvaj, u Hrvatskoj ne postoje ustaše, ne postoje partizani, postoje samo hrvatski domoljubi, hrvatski građani i sasvim sigurno je zajamčena sigurnost svakom stranom državljaninu koji posjeti Hrvatsku“, rekao je Kuščević.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da u Hrvatskoj nigde ne vidi ustaše i da preterivanjem smatra izjave ministra Vulina.

„Mislim da ne treba slati takve poruke, to naprosto nije tako, ja u Hrvatskoj ne vidim nigde ustaše, i mislim da, što se toga tiče, da je to stvarno preterivanje“, rekao je pred Banskim dvorima Bošnjaković novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari