Vulin: Veselji može u Niš, ali pravo pred istražnog sudiju 1Foto: Ministarstvo odbrane (Arhiva)

Ako je Kadriju Veseljiju toliko stalo da dođe do Niša ja ću mu omogućiti da, kad god bude poželeo, pređe administrativnu liniju i da ga stražarno sprovedemo do istražnog sudije i upoznamo s pritvorskim kapacitetima u Nišu, što on kao ratni zločinac svakako zaslužuje, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin na izjavu Kadrija Veseljija da Niš istorijski pripada tzv. „Kosovu“ i da će ga osvojiti.

– Pre nego što pošalje bilo čije dete da izgubi glavu, neka se prvo suoči sa pravdom i zločinima koje je počinio i to je jedini način kako će on videti Niš – sa lisicama, u policijskom vozilu, pred istražnim sudijom i odgovarajućim zatvorskim kapacitetima. Teroristi OVK-a nisu došli ni do Niša, ni mnogo dalje, ni u vreme kada je iza njih stajala sva sila NATO pakta. Naravno da to ne mogu ni sada da urade, a posebno ne sada kada čitav svet razume i vidi da se Aleksandar Vučić i naša država zalažu i bore za mir, a ne da neko drugi gine i da se narodi ovde sukobljavaju i gledaju kako im generacije nestaju u ratnim sukobima, poručio je ministar odbrane.

Kako je istakao, važno bi bilo da Evropska unija već jednom progovori i kaže „da li taj čovek, koji neprekidno poziva na rat i sukobe, govori i u njihovo ime“.

–  Na Kosovu i Metohiji vladaju stranci i imaju političku moć. Pa bilo bi onda vreme da nam objasne da li je to s njihovom voljom ili nije. Ako jeste, ne bi bilo loše da onda svojim biračima u zemljama Evropske unije objasne da podržavaju čoveka koji bi sutra njihovu decu da šalje u neki novi rat pa neka oni objasne svojim biračima, poreskim obveznicima i građanima da podržavaju, ili u najmanju ruku tolerišu čoveka koji bi da zapali novi požar na Balkanu, a taj požar bez njihove dece neće moći da prođe. Ako im je stalo do mira i stabilnosti, do njihove dece, neka već jednom obuzdaju ovog ratnog huškača, neka omoguće da pravda stigne do njega i to će biti sasvim dovoljno, rekao je ministar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari