Vulin: Vojska za postavljanje Vučićevih fotografija 1Foto: FoNet / Aleksandar Levajković

Moju inicijativu da se fotografije predsednika Srbije postavljaju u prostorijama Vojske Srbije (VS) podržale su sve uprave Vojske Srbije i Generalštab VS, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je, na autotrci „Nagrada Beograda“, na Ušću, rekao novinarima „da Vojska Srbije razume potrebu da se institucionalno uredi položaj vrhovnog komandanta, ali i čitavog sistema“.

„Zaista ne razumem zašto srpska vojska treba da bude jedina velika vojska koja neće imati svog vrhovnog komandanta u prostorijama“, upitao je Vulin.

Na konstataciju novinara da je Vučić izjavio da ne želi postavljanje svojih slika, Vulin je rekao da je Aleksandar Vučić skroman čovek, ali da njegova skromnost ne treba da bude razlog da se Srbija ne uredi. Prema Vulinu, Vučić ne želi da se pitanje slika predsednika Republike koristi za napad na Srbiju. Vulin je ocenio da se u slučaju slika predsednika „napada Srbija“.

Prema Vulinu, nastavlja se kampanja mržnje protiv Vučićeve porodice i da se „baca blato“ na brata predsednika Republike tvrdnjama da je vlasnik restorana „Franš“ u Beogradu.

Vulin je ukazao da će se kampanja protiv porodice predsednika Republike nastaviti i da on Vučiću želi da sve to izdrži.

Vulin je naveo da oni koji kritikuju njegov predlog za postavljanje slika predsednika nisu nikada stranim ambasadorima rekli da su poltroni zbog slika svojih predsednika u kancelarijama, a čekaju satim da uđu na prijeme.

„Zašto neko od njih nije rekao gospodinu Skatu da je najobičniji poltron zato što drži sliku američkog predsednika Trampa u kancelariji. Da li je neko rekao gospodinu Čepurinu da je poltron zato što drži Putinovu sliku u kancelariji“, upitao je Vulin.

Vulin je rekao da i SAD u svojim ambasadama i vojsci imaju slike vrhovnog komandanta.

„Da li se u Ambasadi SAD nalazi slika gospodina Trampa“, upitao je Vulin novinare.

Na pitanje da li se u Drugoj kopnenoj brigadi sprovodi istraga o tome ko je medijima otkrio da je naređeno postavljanje Vučićevih slika, Vulin je odgovorio da to ne može da komentariše.

„Takve stvari se u vojsci ne komentarišu, pogotovo ne javno. Još nisam čuo za vojsku koja smatra da su dokumenta iz vojske javna stvar“, dodao je Vulin.

On je rekao da takve stvari ne mogu da se komentarišu javno i da to zna i vojni sindikat.

Vulin smatra da „nijedna vojska na svetu ne govori javno o tome šta se dešava unutar nje“: „Hajde da se držimo zakona kada je vojska u pitanju“. Neki raniji predsednici,kako je rekao, stavljali svoje slike po ambasadama i vojsci bez ikakve zakonske regulative .

„Ja sam pokrenuo inicijativu da se stvari regulišu zakonom, jer je to jedini način da se izbegne politizacija“, zaključio je Vulin. 

Tadićeve slike nikom nisu smetale

Zanimljivo da nikom nije smetalo da se slike Borisa Tadića stavljaju i po diplomatskim predstavništvima i po vojnim objektima. Zanimljivo je i da svi ti koji kritikuju,  kada čekaju u redovima satima, da uđu u neke ambasade na prijeme, nisu rekli ambasadorima da su poltroni i šlihtare zato imaju slike svojih predsednika i komandanata vojske u svojim ambasadama“, rekao je Vulin prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.