Za 44 dana 46 obraćanja predsednika: Vučić na više lokacija poslednjeg dana kampanje 1Foto: Z. S. M.

Predsednik Srbije i „istaknuti član SNS“ Aleksandar Vučić danas će se, poslednjeg dana kampanje pred izbornu tišinu, nakon što je gostovao na televiziji K1, obratiti javnosti sa još četiri mesta, sudeći prema dosadašnjim najavama.

Kako prenosi N1, već za podne najavljen je koktel sa mladima koji organizuje Srpska napredna stranka u beogradskom Sava Centru na kome će se, kako se navodi, obratiti predsednik Srbije i kandidat za gradonačelnika Beograda na listi „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“ Aleksandar Šapić.

Manje od tri sata kasnije Vučić će obići gradilište Severne obilaznice oko Kragujevca, da bi u 16 sati govorio i na predizbornom skupu Srpske napredne stranke.

Za večeras u 21 sat najavljeno je i predsednikovo gostovanje na televiziji Pink, iako je na istoj pre samo dva dana gostovao u zabavnoj emisiji Ami G Show.

Sinoć je gostovao i na televiziji Prva, a pre tri dana u Ćirilici na Hepiju.

Portal Istinomer objavio je juče da se predsednik Srbije 41 put direktno obraćao tokom 43 dana kampanje, odnosno od 1. novembra, kada je počela izborna kampanja. Sa današnja dodatna četiri obraćanja i godtovanju na K1, to će biti ukupno 46 za 44 dana.

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) objavio je juče monitoring kampanje prema kojem je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukupno tokom kampanje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i N1 zauzeo najviše prostora u odnosu na sve ostale političke aktere – na Pinku 37 odsto, B92 30, Radio-televiziji Srbije 7,7, N1 7,6 i Hepiju 6,7 odsto.

Direktor BIRODI Zoran Gavrilović, govoreći o funkcionerskoj kampanji, rekao je da je Vučić glavni protagonista takve kampanje, te da je on na Pinku predstavljen na nivou reklame.

Član Nadzornog odbora za praćenje izborne kampanje Slobodan Prvanović zatražio je od tog tela ponovo sinoć da reaguje povodom nastupa predsednika Aleksandra Vučića na televiziji Prva u sredu uveče.

„Za ovaj nastup Aleksandra Vučića mislim da predstavlja još jedan u čitavom nizu njegovih funkcionerskih kampanja. Ovo je dvanaesti put da od Nadzornog odbora tražim da osudi zloupotrebu položaja i kršenje zakona od strane Aleksandra Vučića“, naveo je Prvanović.

Jedini učesnik u aktuelnoj predizbornoj kampanji bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iako ne učestvuje u ovim izborima, izjavio je nedavno glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm, ukazavši da je kampanja bila funkcionerska.

„Vučić je u predizbornoj kampanji maksimalno koristio svoj kult ličnosti da bi Srpska napredna stranka ostvarila što bolje rezultate“, ocenio je Švarm i napomenuo da je duge partije bilo izuzetno teško videti u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari