Za predsednicu naprednjaka u Užicu izabrana gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević 1Jelena Raković Radivojević/Foto: SNS Užice, Fejsbuk

Aktuelna gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević izabrana je za predsednicu Gradskog odbora SNS u tom gradu.

Užički naprednjaci su saopštili da je ona za predsednicu odbora izabrana jednoglasno, na izbornoj skupštini koja je održana juče.

„Zajedno, snažno idemo ka novim poglavljima sledeći politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića“, navedeno je u šturom saopštenju sa tog skupa.

Izbornoj skupštini je prisustvovao i Krsto Janjuševć, Pribojac, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, član Izvršnog odbora i Predsedništva SNS i koordinator te stranke za Zlatiborski, Moravički i Raški okrug.

Za predsednicu naprednjaka u Užicu izabrana gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević 2
Foto: SNS Užice, Fejsbuk

Dr Jelena Raković Radivojević, specijalista anestezije, prva je žena na čelu Užica u istoriji grada, a tu funkciju obavlja od avgusta 2020. godine, nakon poslednjih lokalnih izbora.

Inače, vrh SNS je, 9. novembra 2021. godine raspustio užički odbor, a potom je imenovao povereništvo koga su činili gradonačelnica i Slobodan Šijaković, gradski većnik i direktor JP Pošta Srbije za Užice, Šabac i Valjevo.

Za predsednicu naprednjaka u Užicu izabrana gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević 3
Foto: SNS Užice, Fejsbuk

Ona je tada izbegla da saopšti konkrene razloge za raspuštanje tog odbora, tvrdeći da on „nije raspušten zato što je loše radio već je, naprotiv, dobro radio, ali da bi trebalo dati šansu mladima i iskusnijima, koji imaju snage i energije sa ciljem da građani Užica žive što bolje“.

Takođe, tada je rekla i to da „SNS U Užicu ima 7.500 članova“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari