Za pregovore važi – kleknite pa ćete poverovati

Dok nova američka administracija vrši pritisak na Beograd, posmatrači ističu da je moguće da "status kvo" potraje

Ostavite komentar


  1. Ako mi je dozvoljeno da se malo poigram tim izrazom „tink tenk“, reko bih da je tu premalo toga tink, a previše toga tenk (u srpskom značenju te reči), što će reći premalo pameti, a previše sile i pritiska. Već sam sastav Krizne grupe govori da Srbija tu nema šta da traži. Sedeli tu Ahtisari, Mogerini i Soroš ili Tači, Haradinaj ili Mustafa, Srbiji se isto piše. Kakav je to kompromis gde Kosovo dobija nezavisnost a Srbija priznanje od takvog Kosova? Šta će Srbiji priznanje od strane Kosova? Zato status quo jeste najverovatnija budućnost odnosa Srbije i Prištine. Nema relevantnog političara u Srbiji koji bi se usudio potpisati priznanje Kosova, a ishod referenduma sa takvim pitanjem je unapred poznat. EU nema šta da ponudi Srbiji zauzvrat osim bledog obećanja članstva u (pre)dalekoj budućnosti. Samo pregovori o razmeni teritorije između Srbije i Albanije bi imali nekog smisla. Pregovarati o tome sa Prištinom je besmisleno jer bi Srbija praktično menjala svoje za svoje. Tako da da, gospon Prelec, ima u Srbiji puno „ludaka“

  2. Danas bi trebao da odredi jedan dan u nedelji koji ce biti bez pro-albanskog i pro-„republjik kosova“ spinovanja i botovanja, bez raznih „analiticara“, „strucnjaka za Balkan“, „neimenovanih diplomatskih krugova“, „think tank-ova“, snezana congradin i slicnih. Smara vec ovo i postaje smesno a i kontraproduktivno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.