Za rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici izdvojeno još 274 miliona dinara 1Narodno pozorište Subotica, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Pokrajinska vlada je za završetak zgrade Narodnog pozorišta u Subotici izdvojila još dodatnih 274 miliona dinara, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, nakon obilaska radova.

Kako je najavio, otvaranje novog objekta zgrade pozorišta očekuje se 1. septembra sledeće godine.

Dodao je da će se nakon završetka predstojećih radova pristupiti i planiranju uređenja koncertne dvorane.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, podseća da se zastoj u rekonstrukciji zgrade pozorišta dogodio zbog pandemije, poremećaja tržišnih cena građevinskog materijala, ukrajinske i energetske krize.

Za rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici izdvojeno još 274 miliona dinara 2
Bakić i Mirović, foto: Natalija Jakovljević

„Već od sutra krećemo u realizaciju završne faze po pitanju rada na svim blokovima. Svi unutrašnji radovi biće završeni, i ostaje još koncertna dvorana, koja je zasebna celina i to će moći nesmetano da se rekonstruiše, a da pri tome mogu da se koriste pozornice“, kazao je Bakić.

Mirović je nakon obilaska radova u Ljutovu, saobraćajnice u dužini od 2 kilometra, rekao da je za izgradnju i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture u Subotici i u okolnim naseljima poput Tavankuta, Kelebije, Višnjevca, Palića i Ljutova, Pokrajinska vlada za ovu godinu izdvojila 170 miliona dinara.

„Moramo dalje da nastavimo sa asfaltiranjem ulica tamo gde na teritoriji grada Subotice do sada nismo imali asfalt. Postigli smo dogovor da u Ljutovu obezbedimo sredstva za asfaltiranje svih neasfaltiranih ulica u tom mestu“, poručio je Mirović.

Prema Bakićevim rečima, ostalo je još da se izgradi šest ulica.

“Urađena je obilaznica oko Palića, ulica Milovana Glišića u naselju Aleksandrovo, a ostalo je još da se u naselju Ljutovo urade ulice Rozike Vukovića i Višnjina, zatim ulica 4. Jula u naselju Kelebija, Samoborska u naselju Mali Radanovac i Zmaj Jovina u Višnejvcu“, rekao je gradonačelnik.

Predsednik Pokrajinske vlade je nakon obilaska radova posetio i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, i poručio da će Pokrajinska vlada u narednom periodu pomoći u nabavci novih kreveta, opreme za kuhinju i kombi vozila s invalidnom rampom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari