Za sutra zakazane konstitutivne sednice lokalnih parlamenata u Pirotskom okrugu 1Foto: Z. Panić

Za sutra je zakazana konstitutivna sednica Gradske skupštine Pirota, kao i sednice lokalnih skupština u još tri opštine Pirotskog okruga, u Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu.

Posle verifikacije mandata, odbornici će izabrati novog predsednika gradskog parlamenta i imenovati sekretara skupštine.

Prema najavama gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, istog dana biće izabrani i gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, zamenik predsednika Skupštine i devetočlano Gradsko veće.

Sednica počinje u 10 časova, a zbog aktuelne epidemiološke situacije biće održana u sali Doma kulture.

Na lokalnim izborima u Pirotu lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ je pobedila i osvojila 36 od 56 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini a nosilac liste bio je aktuelni gradonačelnik Vladan Vasić.

Po broju osvojenih glasova druga je lista “Najbolje za Pirot – Odbranimo reke, obranimo Pirot dr Žarko Todorović“ koja je osvojila sedam mandata.

Treća po broju glasova je lista “Ivica Dačić – Socijalistička Partija Srbije“ koja ima šest odborničkih mandata u novom sazivu Gradske skupštine, četvrta je lista “ profesor Vladica Tošić-Pobeda za budućnost Pirota“ sa četiri osvojena odbornička mandata.

Cenzus su prešle i lista “Koalicija Za kraljevinu Srbiju – Pirot je za kralja, POKS Monarhistički front Miloš Todosijević“ i imaće dva odbornika u pirotskom parlamentu, kao i lista “Srpska desnica Pirot može bolje Ninoslav Ćirić“ koja je osvojila je jedan odbornički mandat.

Za sutra su zakazane konstitutivne sednice lokalnih škuptina u još tri opštine Pirotskog okruga, u Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu. Na lokalnim izborima u ove tri opštine najveći broj mandata takođe je osvojila SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari