Zajedno: Poslanica EP nam poručila da je sada više nego ikad potrebna borba za slobodu 1Foto: Zajedno

Poslanica Evropskog parlamenta Gvendolin Delbo Korfild je prenela sagovornicima u Beogradu da je sada više nego ikada u Srbiji potrebno boriti se za slobode, za ravnopravnost, za prava i za demokratske tekovine, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Dodaje se da je sada evidentnije nego ikada, dok imamo ljude na protestima, kojih je sve više, da mora doći do promene, kao i da te promene treba da idu u pravcu jačanja evropskih vrednosti.

Dok se u Srbiji ne uspostavi vladavina prava, demokratija koja je neophodna radi stvaranja pristojnog društva, dok ne bude slobode medija, govora i na kraju dok se ne skloni ovaj narativ pun mržnje i podele koji prouzrokuje nasilje, mi kao društvo nećemo moći da idemo napred.

To je kako se ističe u saopštenju preovlađujući optimistični ton sa panel diskusija na temu Zapadni Balkan i EU- zajedničke vrednosti i proces proširenja održane sredu u prostoru Miljenko Dereta.

Na panelu je gost bila poslanica Evropskog parlamenta Gvendolin Delbo Korfild.

Ona je član Delegacije EU pri Parlamentarnom odboru EU-Srbija za stabilizaciju i pridruživanje (SAPC) i boravila je u Beogradu na 15. sastanku SAPC EU-Srbija.

Pored nje, na panel diskusiji su učestvovale Biljana Stojković, kopredsednica stranke Zajedno, Jelena Jerinić, narodna poslanica u Zeleno-levom klubu, Ne davimo Beograd i Iva Marković, programska direktorka Organizacije za političku ekologiju Polekol i ko-osnivačica inicijative Pravo na vodu. Moderator je bila Kristina Milošević, internacionalni sekretar stranke Zajedno.

Evropska zelena partija se zalaže za poštovanje evropskih vrednosti, demokratiju, zaštitu životne sredine kao i vladavinu prava. Zbog toga i stranka Zajedno a i Zeleno levi front, Ne davimo Beograd žele da postanu deo Evropske porodice zelenih stranaka, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Namera nam je da, zajedno sa građanima, stvorimo i u Srbiji vrednosti koje građani sada traže po drugim zemljama. Da bismo sve to imali, potrebno je da i u okviru naše zemlje ali i u samom regionu promovišemo vrednosti EU, kako mi političari, tako i civilno društvo, poručuju iz Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari