Zajedno za Novi Sad o četiri javne garaže: Da li je na pomolu prevara građana? 1Foto: SSP Novi Sad

Novosadski odbor stranke Zajedno saopštava da je bivši gradonačelnik Miloš Vučević u avgustu 2020. godine potpisao koncesioni ugovor, koji javnost nikada nije videla, za izgradnju četiri javne garaže u Novom Sadu. Traže da se ovaj ugovor hitno obnaroduje, jer sumnjaju u malverzaciju koja će kasnije samo koštati građane Novog Sada.

„Samo nekoliko meseci kasnije vlasništvo firme Javne garaže Novi Sad sa osnivačkim kapitalom 5.000 evra, koja je preuzela koncesiju, menja većinskog vlasnika 65 odsto udela, sa austrijske firme Best in Parking & Real Estate AG, na firmu sličnog imena Best in parking AG. Manjinski vlasnik 35 odsto je firma Inobačka“, kažu iz ove partije.

Daljim uvidom u dokumentaciju, kako nastavljaju, vide se prokuristi, hrvatski državljani, Alen Zulfikarpašić i Ibrica Zulfikarpašić koji su poznati u ofšore aferama, ali i u EU registrima sudskih postupaka, dok ih istraživački novinari povezuju sa Red Black Holdings Limited.

U Srbiji, Ibrica Zulfikarpašić dodaju, aktivan je u pet firmi; Best in parking Beograd, (prihod O dinara, zaposlenih 0), Javne garaže Novi Sad, (prihod 1.000 dinara, zaposlenih 0), Garaža Banovina (prihod 8.000 dinara, zaposlenih 0), Garaža Trg republike, (prihod 1.000 dinara, zaposlenih 0) i  Garaža Modena, (prihod 3.000 dinara, zaposlenih 0).

„Istraga upućuje na to da je austrijski partner bio samo pokriće za firmu Inobačka, koja nije mogla dobiti koncesiju jer nema ni kapitala, ni reference, a vlasnik ima druge firme u ogromnim finansijskim problemima, angažovan na poslovima za vlast. Zahtevamo od Grada da pod hitno javno objavi ugovor. Mi svakako nastavljamo istragu jer sve ukazuje na to da je celokupan posao organizovana kriminalna hobotnica koja građane Novog Sada može koštati milione evra štete“, zaključuju iz ove partije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari