Poslanici SPN položili zakletvu u holu Skupštine: Poručili da nastavljaju borbu u parlamentu (VIDEO) 1L. Stevanović

Poslanici najjače opozicione koalicije Srbija protiv nasilja umesto u sali, položili su zakletvu u holu Skupštine prilikom konstituisanja saziva izabranog 17. decembra, i poručili da nastavljaju borbu u parlamentu, te da su izvojevali prvu pobedu time kako je brzo proglašena pauza i kako je brzo završena konstitutivna sednica.

Marinika Tepić, poslanica SSP, navela je da je u skupštini Srbije bilo jako policijsko obezbeđenje koje se stavilo u službi Gašića, Vučića i da onemogućavaju narodnim poslanicima da se kreću kroz Skupštinu.

„Sve je kao da smo u vanrednom, gotovo ratnom stanju“, rekla je Tepić i dodala da se ništa ne zna, ni kada će biti nastavak sednice, ni ko će biti predsednik.

Narodni poslanik Miroslav Aleksić je dodao da će učiniti sve da se „lopovi koji su pokrali izbore i uzurpirali mandate nađu u zatvoru“. Zato su, kako je rekao, doveli policiju u parlament.

„Što se nas tiče, nastavljamo borbu ovde u parlamentu“, rekao je Aleksić, a Radomir Lazović je dodao da je to što je sednica već završena prva pobeda opozicije.

Dodao je da se u Srbiji desila najbrutalnija krađa izbora i da zato opozicija zahteva da se izbori ponište. Dodao je i da vlast zna da je pokrala izbore i da je zato organiovala policiju i njen performans na galeriji parlamenta (transparent o nekadašnjoj vlasti DOS-a).

Van sale, u skupštinskom holu, zakletvu su položili i poslanici opozicione koalicije Novi DSS-POKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari