Zašto je Vučić sedam godina ćutao da je naredio rušenje u Savamali? 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Zašto se Vučić do sada skrivao da je naredio rušenje u Savamali? Zašto je toliko puta govorio da ne zna o čemu se radi, kako će pitati sagovornike? Tvrdio kako to sigurno nema veze sa SNS… – kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

Sedam godina od rušenja, napominje – došli smo do toga da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić priznaje da je to naredio.

Podsetimo, na današnjoj konferenciji za novinare posvećenoj izborima na Kosovu, predsednik Srbije priznao je da je on naredio besrpavno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu.

Upitan o tome ko su kompletni idioti, kako ih je svojevremeno nazvao, koji su rušili u Savalami, odgovorio je da je on doneo odluku.

– Sa ponosom vam saopštavam ja sam bio čovek koji je doneo odluku da se ruše protivpravne udžerice u kojima su neki pravili ekstraprofit za sebe i da se gradi Beograd na vodi. Ja negativno rođen, otac kriminalaca, brat kriminalaca, zlikovac i zločinac, fašita, radikalski nepomenik, ja. A kompletni idioti su oni koji me nisu poslušali i to sve srušili u sred bela dana i mene pozovu da vozim buldožer da sve srušim i napravimo grad u gradu i ponos nacije – rekao je Vučić.

Prema rečima Radomira Lazović, današnja izjava Vučića je jasan pokazatelj da on iznosi neistine ne samo po ovom, već i po ostalim pitanjima bitnim za državu.

– Sa druge strane, NDB će se obratiti tužilaštvu. Naš pravni tim će zahtevati da se na osnovu ovih saznanja pokrenu postupci koji bi vodili do toga da predsednik države snosi odgovornost za očigledno rušenje privatne svojine, angažovanje kriminalne grupe i svega drugog što je do sada uradio – kaže sagovornik Danasa.

Zašto je Vučić sedam godina ćutao da je naredio rušenje u Savamali? 2
Printskrin RTS

Važno je napomenuti da su Srbija i Beograd višestruko finansijski oštećeni ugovorom sa Beogradom na vodi, dodaje.

– Nama je drago što ispitivanje pravne valjanosti i štetnosti ugovora nikada ne može da zastari. Zato ćemo se mi posvetiti tome da se utvrdi ne samo istina o rušenju u Hercegvačkoj već i o tome koliku štetu je ovaj projekat naneo Srbiji i Beogradu. Možda zgrade rastu ali rastu i džepovi onih koji su organizovali isisavanje javnih sredstava u privatne ruke – zaključuje Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari