Zašto Novi DSS i POKS nisu pozvali na današnji protest zajedno sa Dverima i Zavetnicima? 1foto FoNet Aleksandar Barda

Za večeras je najavljen protest u organizaciji Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, kao vid podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a na njega su u dva navrata pozivali na konferencijama i predstanici Dveri i Zavetnika, bez druge dve članice „državotvornog bloka“ Novi DSS-om i POKS-om. Poslanici ove dve stranke kažu da protest podržavaju iako nisu aktivno na njega pozivali.

Poslanik Novog DSS Predrag Marsenić kaže da ova stranka ne učestvuje u organizaciji ali će mnogi njihovi članovi biti na tom protestu.

„Novi DSS ne učestvuje u organizaciji ali će mnogi naši članovi svakako biti na tom protestu, jer je situacija na Kosovu i Metohiji toliko loša, pre svega zbog katastrofalnih poteza vlasti i prihvatanja francusko – nemačkog ultimatuma. Jasno je da takva vlast mora da ode. Skup organizuje Pokret za odbranu KiM, kao narodni pokret a skup je narodni skup pa nismo hteli da mešamo politiku u sve to. Svakako će mnogi članovi biti na tom skupu. Nekako se uvek meša politika u sve i želeli smo malo da izađemo i pustimo ljude iz pokreta da ne budu opterećeni time“, navodi Marsenić za naš list.

Slično kaže i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vojislav Mihailović.

On ukazuje na nadstranački karakter protesta protiv nasilja nad Srbima na KiM, ali da veruje da će mnoge njihove pristalice biti na skupu jer su zahtevi opravdani.

„Vidovdanski protest je nadstranački skup protiv nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji u organizaciji Pokreta za odbranu KiM, tako da mi ne učestvujemo u organizaciji, ali verujem da će mnoge naše pristalice biti tamo, jer su zahtevi opravdani. Radi se o tome da je politika Aleksandra Vučića doživela potpuni krah na Kosovu i Metohiji zbog čega nasilje od strane režima Albina Kurtija trpe naši sunarodnici. Vlast ih brani samo na rečima, a delima nikako“, navodi poslanik POKS-a.

Poslanici Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri – Patriotski blok pozvali su „sve srpske patriote“ da dođu na skup podrške Srbima sa Kosova i Metohije danas u 19 časova ispred Crkve Svetog Marka.

Oni su učestvovali na konfernciji zajedno sa predstavnicima Pokreta za odbranu KiM ispred Predsedništva prošle srede, da bi i juče pozvali da se na protest dođe – oba puta bez članova koalicije NADA.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari