Zašto Vučić danas odlikuje Ričarda Grenela? 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas Orden srpske zastave prvog stepena nekadašnjem specijalnom izaslaniku američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu, saopštila je pres služba predsednika.

Grenel će biti odlikovan za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, dodaje se u saopštenju sa Andrićevog venca.

Grenel, kojeg je bivši predsednik SAD Donald Tramp imenovao na poziciju njegovog izaslanika za Balkan, boravi u Beogradu, a juče je razgovarao sa ministrom odbrane i predsednikom SNS Milošem Vučevićem.

Posle susreta sa njim Grenel je na mreži Iks napisao da je direktno od ministra odbrane Srbije čuo da Srbija pozdravlja prisustvo još NATO trupa na Kosovu i da su dramatično smanjili broj srpskih trupa duž svoje granice.

„To je sjajna vest. Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sada moraju da izaberu datum za izbore na severu i da formiraju Zajednicu srpskih opština“, objavio je Grenel.

Vučević je saopštio da je imao „produktivan sastanak sa Grenelom, i da su razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji i o svim merama koje je Srbija preduzela da dođe do deeskalacije i smanjenja tenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari