Zavetnici: Beograd da traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog napada na Srbe na Kosovu 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Stranka Zavetnici pozvala je danas vlasti u Beogradu da odmah zatraže sazivanje vanredne sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji zbog kako su naveli, napada kosovske policije na dvojicu srpskih mladića u Leposaviću.

Iz te stranke su naveli da je „brutalno prebijanje srpskih mladića od strane albanskih ROSU jedinica, još jedna u nizu potvrda da prihvatanje francusko-nemačkog ultimatuma neće pružiti bezbednost Srbima u pokrajini“.

„Podsećamo da je nakon potpisivanja Briselskog sporazuma izvršeno više od 400 etnički motivisanih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji, iako su nas tada sa Zapada uveravali da će taj sporazum zaštititi srpske porodice i doneti mir našem narodu“, naveli su Zavetnici.

Optužili su „zapadne sile“ da „više od decenije nisu učinile ništa kako bi zaštitile srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji“.

„Zato nema razloga da im verujemo da će to da učine onda kada pristanemo na njihov jezik pretnji i ucena i priznamo lažnu državu Kosovo“, stoji u saopštenju Zavetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari