Zavetnici najavili učešće na izborima u Sevojnu 1Zavetnici/ Foto: N. K.

Srpska stranka Zavetnici učestvovaće na lokalnim izborima u Sevojnu, a odluku o tome da li će u tu izbornu trku ući samostalno ili u koaliciji stranački organi odlučiće naredne sedmice.

To je saopštio Vladan Virijević, član Izvršnog odbora stranke i njen koordinator za Zlatiborski okrug.

„Sigurno ćemo učestvovati na lokalnim izborima u Sevojnu, ali naredne sedmice odlučićemo o tome da li ćemo nastupiti samostalno ili u koaliciji sa nekim strankama sa kojima smo razgovarali u prethodnom periodu“, rekao je Virijević na konfereciji za novinare.

Virijevć je ocenio da „vladajuća SNS vodi funkcinonersku kampanju u Užicu, kroz najave nekoliko pojekata i ogromnih iznosa za njihovu realizaciju“.

„Obećanja o projektima i stotinama miliona, uvek stižu pred izbore. Ne bežimo od toga da podržimo dobre projekte, ali za sve to, na osnovu prethodnog iskustva, spore realizacije projekata i vođenja grada u proteklih deset godina, mislimo da su samo predizborna obećanja“, poručio je Virijević.

Istakao je da će Zavetnici samostalno učestvovati na republičkim izborima, te da je odbor te stranke za Zlatiborski okrug jednoglasno podržao predsednicu stranke Milicu Đurđević Stamenkovski da bude kandidatkinja za predsedničkim izborima i prva na poslaničkoj listi.

Nakon skupštine stranke, koja će se održati u Beogradu 6.februara, rekao je da će se formirati lista kanidata za poslanike i da će na njoj biti kandidati iz Zlatiborskog okruga.

On i još pet odbornika u užičkoj skupštini koji su, nakon poslednjih izbora,  dobili mandate na listi Zdrave Srbije napustili su tu stranku i formirali  odborničku grupu Zavetnici.

Lokalnih izbora neće biti u Užicu

Lokalnih izbora 3.aprila neće biti u Užicu, jer su oni održani pre dve godine, ali će se organizovati u Sevojnu, jedinoj gradskoj opštini u Užicu, pošto su poslednji put bili 2018. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari