Zavetnici: Vlast će pokušati da tokom protesta ubaci svoje jurišnike da započinju tuče 1Foto: Vojin Radovanović / Danas

Organizatori demonstracija protiv evropskog plana za Kosovo upozorili su da „vlast planira“ večeras da upotrebi sva nelegitimna sredstva „kako bi kompromitovala miran i dostojanstven skup na koji je pozvala državotvorna opozicija.

Stranka Zavetnici, koja je jedan od organizatora skupa, saopštila je da prema njihovim saznanjima vlast namerava da „na sve moguće načine u redove okupljenih građana ubaci svoje jurišnike čiji je zadatak da zapodenu nerede, tuču i haos“.

„Ovom prilikom podsećamo da četiri parlamentarne stranke, kao i ostali organizatori današnjeg skupa, ni na koji način ne žele bilo kakve nerede na ulicama Beograda“, navedeno je u saopštenju uz ocenu da od potencijalnih nereda na ulicama glavnog grada danas jedino može da ima koristi Srpska napredna stranka.

Zavetnici su u saopštenju istakli da takvu metodologiju koriste režimi na izdisaju, u nameri da sačuvaju svoje političke pozicije i duboko poljuljan politički rejting, i da je rast represije podstaknut rastom panike i straha u redovima naprednjaka.

Skup protiv prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo organizuju Zavetnici, Nova demokratska stranka Srbije, Dveri i Pokret za obnovu kraljevine Srbije, ispred hrama Svetog Save, a učesnici su krenuli u protestnu šetnju do spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom, u parku preko puta zgrade predsedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari