Zavetnici: Vučić pokušava krivicu za Kosovo da prebaci na Rusiju 1foto FoNet Zoran Mrđa

Stranka Zavetnici ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da krivica za lošu sopstvenu i politiku njegove stranke prema Kosovu prebaci na Rusiju.

Zavetnici smatraju da su Vučićeve poruke sa jučerašnje konferencije za novinare plod netačnih i zlonamernih tumačenja, saopštila je ta stranka.

Vučić je juče kazao da je pozicija Srbije „promenjena na lošije“ posle izjave ruskog predsednika Vladimira Putina kojom je doveo u vezu pitanje Kosova sa statusom Donjecka i Luganska u Ukrajini, ali je ocenio da ruski lider „nije imao posebnu nameru da našteti Srbiji“, već da je želeo da zaštiti sopstvene interese.

Zavetnici su naveli da je vlast koju je činila Srpska napredna stranka (SNS) nastavkom pregovora pod okriljem EU i potpisivanjem Briselskog i Vašingtonskog sporazuma „višestruko ugrozila državne pozicije Srbije na Kosovu i Metohiji“.

„Pokušaji da se selektivnim i površnim tumačenjem Putinovih reči Rusija sada predstavi kao država koja radi protiv interesa Srbije deo su šire kampanje koju u poslednje vreme predvode pojedini režimski mediji“, navela je ta stranka.

Naveli su da ta kampanja ima za cilj da podrije ogromno poverenje građana Srbije u Rusku Federaciju i njeno državno rukovodstvo.

„Očigledno je da je posredi namera da vlast u izjavama ruskog predsednika pronađe opravdanje za moguće nove ustupke po pitanju Kosova i Metohije, kao i da se srpska javnost postepeno pripremi za finalni udarac, a to je uvođenje sankcija Rusiji“, dodali su Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari