Milica Ðurđević Stamenkovskifoto FoNet Milica Vučković

Stranka Zavetnici zatražila je danas od predsednika i premijerke Srbije Aleksandra Vučiča i Ane Brnabić da u razgovorima sa međunarodnim predstavnicima bezuslovno insistiraju na puštanju svih Srba uhapšenih na Kosovu.

Ta stranka je ocenila da je važno da država o tome izvesti međunarodne institucije i uputi pismo svim članicama UN, Saveta Evrope i EU u kojem će ih pozvati da, kako je navedeno, osude brutalnu represiju policije kosovskog premijera Aljbina Kurtija prema Srbima.

„Srbija mora da insistira na održavanju hitnih sednica svih međunarodnih tela koja se bave zaštitom ljudskih prava, kako bi se izvršio snažan međunarodni pritisak na Prištinu da hitno oslobodi sve Srbe“, piše u saopštenju.

Vučić se večars u 18 i 30 sastaje sa specijalnim izaslnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom koji su od juče u Prištini gde su razgovarali sa tamošnjim zvaničnicima o izlasku iz krizne situacije na severu Kosova. Ista tema očekuje se da će biti glavna i u razgovorima sa Vučićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari