Završen protest povodom dolaska Vučića u Zagreb 1Foto: Index .hr

Protest koji je održan povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u centru Zagreba završen je nešto posle 12 časova, javljaju hravatski mediji.

Okupljanje udovica i veterana na glavnom zagrebačkom Trgu počelo još u  9 časova, međutim, protest zbog dolaska  Vučića nije se se održao na Trgu svetog Marka, kako su organizatori hteli i najavili, jer je policija zabranila pristup Gornjem gradu. Umesto toga, protest je održan na Trgu bana Jelačića, prenosi hrvatski Index.

Policija je saopštila da je „na osnovu Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima, jutros zbog sigurnosne procene vezane za sprovođenje posebnih mera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu“.

Kako izveštavaju hrvatski portali tokom protesta na Trgu bana Jelačića čule su se ljutite poruke Vučiću ali i vlasti u Zagrebu koja ga je pozvala u posetu. Index navodi da je policija napravila kordon, koji su demonstranti hteli da probiju, međutim od te ideje se kasnije odustalo, ovaj portal takođe navodi i da ima privedenih, ali da policija još nije izdala zvanično saopštrenje.

Govornici su često pominjali izvinjenje i ratnu odštetu. Među demonstrantima čule su se pesme „Zovi samo zovi“ i „U boj, u boj“, jedna od govornika na protestu rekla je „Spavaš li mirno Vučiću? Platit ćeš ti to, nećemo ti to zaboraviti“, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari