Završen sastanak evropskih lidera sa Vučićem 1Printskrin Kosovo online

Sastanak lidera EU, Nemačke, Francuske i Italije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem završen je u Briselu malo posle 15 časova.

Vučić je nešto manje od pola sata razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom i liderima Francuske, Nemačke i Italije, Emanuelom Makronom, Olafom Šolcom i Đorđom Meloni.

Šestorka je prethodno oko pola sata razgovarala sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, koji po izlasku iz zgrade nije davao izjave medijima.

Vučić je sinoć izjavio da će u Briselu sa evropskim liderima razgovarati o predlogu „velike petorke“ za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i drugim temama iz dijaloga Beograda i Prištine.

„Petorka je (21. oktobra) donela predlog o načinu formiranja ZSO, mi smo dali odgovore i sugestije, ali ne mogu da otkrivam detalje. Spremni smo da razgovaramo o tome, kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju“, rekao je Vučić sinoć za RTS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari