"Zbog ministra Selakovića sam izložen najvećoj opasnosti": Proteranom ambasadoru Srbije u Crnoj Gori oduzeto službeno vozilo (VIDEO) 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Vladimir Božović, proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori, rekao je da je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković naredio da mu se oduzme službeno vozilo koje ima diplomatske tablice, zbog čega može da bude “izložen najvećem mogućem progonu i opasnosti”.

On je u videu, koji se deli po društvenim mrežama, Selakovića nazvao “lažnim patriotom” i “lažnim rodoljubom”, koji je tu “samo kad treba da se dobije ministarska funkcija”.

Pre skoro dve godine Vladimir Božović u Crnoj Gori proglašen je personom non grata, a uprkos tome sve vreme je primao ambasadorsku platu od oko 4.400 evra. Iako su ga crnogorske vlasti proterale, on je povremeno odlazio u susednu zemlju, a u javnosti govorio da je i dalje ambasador Srbije u Crnoj Gori, ali da funkciju obavlja iz Beograda, piše Nova.rs.

Nakon novog gafa, njemu je pre dva dana i formalno zabranjen ulazak u Crnu Goru, u trenutku kada je bio u toj zemlji.

On je snimio video u centru Podgorice, u kome je zbog odluke o zabrani ulaska napao i ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića.

Božović je rekao da ga je posebno zabolelo što je Selaković, odmah po traženju Mila Đukanovića da bude proteran i uhapšen, naredio da mu se oduzme službeno vozillo koje ima diplomatske tablice.

“I time i preostali jedni znak i zaštitu mene, mog dostojanstva kao ambasadora Srbije, zaštite moje porodice koja je tada bila sa mnom, sina, supruge i mojih roditelja… On je naredio da mi se oduzme službeno vozilo i da budem tako izložen najvećem mogućem progonu i opasnosti”, rekao je Božović.

On je naveo da je to prihvatio i da se po Crnoj Gori kreće peške i njegovim ličnim vozilom.

“Neka to bude na obraz i na čast ministru Selakoviću, o čemu ću ja govoriti na Glavnom odboru i upoznati presednika Srbije i upoznati srpsku javnost o tim i takvim postupcima lažnih patriota, lažnih rodoljuba koji su samo tu kada treba da se dobije položaj, ministarska funkcija, a kada treba braniti srpstvo i srpske nacionalne i državne interese onda se tu skrivamo iza predsednika, ambasadora, iza drugih ljudi”, naveo je vidno ljut Božović.

Video u kom je napao resornog ministra više ne može da se nađe na njegovim nalozima na društvenim mrežama, a u vreme dok je na granici čekao rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, snimio je još jedan klip. On je rekao da je skandal da mu se zabranjuje ulaz u zemlju u kojoj je rođen i da se nikad nije mešao u unutrašnje stvari Crne Gore, niti da je ikada dobio nalog od predsednika Srbije da učini bilo šta protiv Crne Gore, njenih organa vlasti ili njenih interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari