Zbog uvredljivih reči Ragmija Mustafe prekinuta emisija na RTK o Nacionalnom savetu Albanaca 1Printskrin RTK, Jugpres

Emisija na Radio televiji Kosovo sinoć je prekinuta zbog uvredljivih reči koje je dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa uputio predsedniku Skupštine opštine Preševo Samiju Salihu, piše regionalna agencije Jugpres.

“Laž, laž, laž, laž”, bila je najkorišćenija reč Ragmija Mustafija u utorak uveče upućena Samiju Salihuu i Nevzada Lutfiuu iz Pokreta za demokratski progres (PDP) , koji je bio Mustafin protivkandidat za mesto predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, a u studiju RTK.

Čitava emisija je bila napeta a Sami Salihu je optuživao Mustafu, koji je član Partije za demokratsko delovanje (PDD) da je “ukrao” novac iz fond kosovske vlade od 1,2 miliona evra koji je trebalo da bude namenjen kao pomoć za poboljšanje uslova života Albanaca u BUjanovcu, Preševu i Medvedji.

Mustafa je izgubio prisebnost i kontrolu, počeo da viče u studiju i upada u reč dvojici gostiju .

Kada su mu pokazali fotografije za koje su tvrdili da dokazuju njihove optužbe, Mustafa je rekao “Neće postojati taj kurvin sin koji može meni staviti ruke u džep”.

Nakon toga, voditelj je prekinuo emisiju. Ovakav ispad Mustafe je tema danas u Bujanovcu i Preševu među Albancima.

Više njih nam je reklo da je ogorčeno zbog ovakvog ponašanja na RTK Ragmija Mustafe i zameraju mu što nije sačuvao dostojanstvo u javnom nastupu.

Mustafa je dugogodišnji aktivista i aktivan lokalni političar pa je tim pre čuđenje veće da nije mogao da kontroliše svoje ponašanje u direktnoj TV emisiji i u javnom prostoru.

Zbog neformiranja Nacionalnog saveta Albanaca a zbog toga što se PDD i PDP nisu dogovorili oko mesta predsednika ovog tela, biće uvedene privremene mere.

Dobri poznavaoci prilika u Bujanovcu i Preševu tvrde da je najveći kamen spoticanja u odnosima izmedju albanskih stranaka i njihovih lidera zapravo taj veliki novca koji treba da stigne iz Prištine i za koji lideri stranaka tvrde da ga , navodno po svojoj volji, dele Ragmi Mustafa i nekoliko osoba iz vrha PDD, što su ovi negirali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari