Zdrava Srbija najavila samostalan izlazak na predstojeće izbore u Sevojnu 1Foto: Ana Milošević

Zdrava Srbija danas je počela kampanju za lokalne izbore u Sevojnu na kojima će nastupiti samostalno i ujedno otvorila kancelariju stranke u ovoj užičkoj opštini.

-Prerano je da govorimo ko će biti nosilac liste i kandidat za predsednika gradske opštine Sevojno, rekao je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, koja je na prošle izbore u Sevojnu, 2018. godine izašla u koaliciji sa Demokratskom strankom, kao Grupa građana „Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno, za Srbiju“.

Ta grupa građana tada je osvojila 30 odsto mandata, odnosno pet odborničkih mesta, od kojih je Zdrava Srbija imala tri.

Stamatović kaže da će se na ovim izborima bazirati na terensku kampanju, kao i da stranački program ne mogu predstaviti na nacionalnom nivou, jer Zdrave Srbije nema na medijima sa nacionalnom pokrivenošću.

Zdrava Srbija najavila samostalan izlazak na predstojeće izbore u Sevojnu 2
Milan Stamatović, Foto: Ana Milošević

– Za terensku kampanju je potrebno vreme, ali ne žurimo. Bićemo zadovoljni svakim rezultatom, jer znamo da je to iskrena podrška građana, koje nismo ucenjivali, pretili im ili koristili državne resurse. Sve što osvojimo, znamo da je osvojeno časno i pošteno, kaže Milan Stamatović i objašnjava da su se od prethodnih izbora političke prilike u Srbiji izmenile.

– Prošli put smo na izbore izašli u koaliciji sa političkim grupacijama koje su imale želju da izađu sa nama. Sada se politička scena polarizovala. Mi, patriotske, suverenističke snage ne delimo politička uverenja sa građanskim opcijama. Ne bi bilo dobro da imamo bilo šta zajedničko sa onima koji zastupaju da Srbija uđe u NATO, niti u Evropsku uniju, ocenio je predsednik Zdrave Srbije u Sevojnu i izneo očekivanje da će i ovoga puta toj stranci u Sevojnu pripasti 30 odsto glasova.

-Prošli put nam je užičko gradsko rukovodstvo osporavalo taj procenat, rekavši da smo osvojili 29, 7 odsto. Sada će biti 30 odsto, rekao je Stamatović.

On je dodao da smatra da sve što Zdrava Srbija u svom programu baštini, može da se primeni u Sevojnu.

-Ne trebaju nam skupi krediti, donacije, možemo da živimo dobro od svoje proizvodnje i onoga što imamo da ponudimo na ovim prostorima.

Zdrava Srbija najavila samostalan izlazak na predstojeće izbore u Sevojnu 3
Avram Ilić, Foto: Ana Milošević

Avram Ilić, poverenik Zdrave Srbije za Opštinu Sevojno potvrdio je da na predstojećim izborima očekuju podršku od građana.

-U protekle četiri godine smo se trudili i radili u interesu Sevojna. Sada imamo brojnije članstvo, znatno veću podršku, rekao je Ilić i kao jedan od primarnih ciljeva naveo borbu da „Sevojno postane Gradska opština“.

-Sevojno to sada nije, jer ima samo dve nadležnosti, pa funkcioniše kao nešto više nego mesna zajednica. Nastavićemo da se borimo i za zdravstvenu zaštitu dece, bolju putnu infrastrukturu i veći budžet, koji znači i veća ulaganja u kulturu i sport, kaže Ilić i dodaje i da je nezadovoljan izgledom Sevojna.

-Oko nas su porušene žardinjere i propali pločnici, kao rezultat dugogodišnjeg nemara i nebrige. Ne mogu da shvatim da predsednik opštine prolazi ovuda svaki dan i vidi to, a da se godinama ništa ne menja, zaključio je Avram Ilić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari